FA-kupa: a Touré testvérek nem játszhatnak a Man. United ellen

Vágólapra másolva!
2012.01.05. 13:59
null
Yaya talán épp azt súgja Kolónak: „Nem játszunk az MU ellen (fotó: Action Images)
Címkék
Az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Francois Zahoui visszautasította a Manchester City labdarúgócsapatának kérését, így a Touré testvérek, Kolo és Yaya nem léphetnek pályára a városi rivális Manchester United elleni vasárnapi FA-kupa-találkozón.

A kluboknak a FIFA szabályai szerint két héttel az Afrikai Nemzetek Kupája rajtja el kell engedni a válogatottakhoz a labdarúgókat, Zahoui pedig egy napot sem engedett el a City érdekei miatt. „A klubok tudják a szabályokat. A FIFA szabályainak megfelelően váron Touréékat az edzőtáborba” – mondta a szövetségi kapitány.

Az afrikai kontinenstorna január 21-én kezdődik, Elefántcsontpart a torna egyik nagy esélyese. Zahoui szombaton Párizsban találkozik játékosaival, hogy vasárnap már Abu-Dzabiban kezdjék meg a felkészülést a viadalra.

A bajnokság első két helyezettje, a City és a United az FA-kupa harmadik fordulójában méri össze egymással az erejét, előbbi otthonában. Roberto Mancini, a „kékek” vezetőedzője a napokban az év afrikai labdarúgójának választott Yaya Tourét nevezte meg a csapat egyik legfontosabb tagjának.

„Próbáltam egy másik Yayát találni a keretben, de nincsen. Nagyon fontos játékos a számunkra, így nehéz január elé nézünk. Ha ott tudunk maradni a tabella élén a hónap végén, jó esélyünk lesz a bajnoki címre” – mondta Mancini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik