FA-kupa vagy BL: mi élvez prioritást?

Vágólapra másolva!
2012.04.15. 13:40
null
Március 24-én gól nélküli döntetlenre végződött a két együttes összecsapása (fotó: Action Images)
Címkék
A Barcelona elleni Bajnokok Ligája-rangadó előtt még az FA-kupa elődöntőjében vár feladat a Chelsea labdarúgócsapatára, amely a Tottenhammel küzd meg a Wembleyben.

Vasárnap este eldől, hogy ki követi a Liverpoolt az FA-kupa döntőjébe. A két liverpooli csapat után most két londoni együttes csap össze egymással.

A Chelsea-nél felépült a bordasérüléssel küszködő John Terry és a bokaproblémákkal bajlódó Ashley Cole. Braniszlav Ivanovics ellenben nem lehet ott, mivel most kezdi meg hárommeccses eltiltásának letöltését. Rajta kívül a beteg Oriol Romeu és a vádliját fájlaló Ryan Bertrand kénytelen kihagyni a meccset.

Mióta Roberto Di Matteo átvette a csapatot, a Chelsea feltámadt, minden sorozatot figyelembe véve nyolc győzelme, két döntetlenje és egy veresége van. Bár a bajnoki elsőségért már nincsenek versenyben a kékek, azért egy kérdés felvetődik: vajon melyik sorozatra összpontosítsanak?

Az FA-kupa mellett ugyanis még a Bajnokok Ligájában is harcban vannak Di Matteo fiai, és szerdán nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk a Barcelona ellen.

„Inkább figyelünk az FA-kupára, mint a Barcelona elleni meccsre” – nyilatkozta az olasz szakvezető. Ron Gourlay ügyvezető ellenben úgy értékelt korábban, hogy a Bajnokok Ligája fontosabb, mint a két hazai sorozat.

A Spursnél a védelem összeállításával lehetnek problémák, hiszen Harry Redknappnek mindössze két egészséges belső védője van. Younes Kaboul és Ledley King térdsérüléssel küzd, Michael Dawsonnak a bokája nincs rendben, így vélhetően Ryan Nelsen és William Gallas kap szerepet a védelem tengelyében. Scott Parker játéka is kérdéses, így a menedzsernek nem lesz könnyű dolga a csapat összeállításakor.

A Tottenham az 1991-es FA-kupa-siker óta csak két Ligakupát nyert, Harry Redknapp ezután mondta ki azt, hogy ideje lenne már egy másik trófeát is begyűjteni. A szakvezető szerint bárkit le tudnak győzni, így a Chelsea-t is, ráadásul véleménye szerint nincs is nagy különbség a két csapat között.

FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Tottenham–Chelsea
19:00 (Digi Sport)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik