Hihetetlen Nani-gól, nyert a MU a Spurs ellen

Vágólapra másolva!
2010.10.30. 20:40
null
Nani harcos volt, gólt lőtt, gólpasszt adott a meccsen (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester United 2–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Tottenham Hotspur felett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A MU Nemanja Vidics fejesével szerezte meg a vezetést, a végeredményt pedig az Heurelho Gomes hibáját szemfülesen kihasználó Nani alakította ki a hajrában.

Nem lehet mondani, hogy a Tottenham állandóan megveri a Manchester Unitedet. Sőt! A két csapat legutóbbi 25 mérkőzéséből a Spurs egyet sem tudott megnyerni. E rossz sorozatát pedig ezúttal sem tudta megszakítani a londoni együttes.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az angol bajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legutóbb 1989-ben, az Old Traffordon, még Gary Lineker góljának köszönhetően nyert a Tottenham a „vörös ördögök” ellen, az újabb siker azonban tovább várat magára.

Pedig ígéretesen kezdte az összecsapást a vendégcsapat: a 8. percben Rafael van der Vaart lökete csattant a kapufán. A 13. percben azonban már a másik oldalon adódott lehetőség, Pak Dzsi Szung lövése későn kezdett el tekeredni a jobb felső felé – mellément.

A folytatásban nagy iram és küzdelem jellemezte a játékot, igazán nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Egészen a 31. percig, amikor is Nani remek szabadrúgását Nemanja Vidics tökéletes mozdulattal fejelte a jobb alsó sarokba. 1–0

A második félidőben nem adta föl a küzdelmet a Tottenham, s megszerezhette volna az egyenlítő találatot is. A talán legnagyobb lehetőség a 74. percben adódott a vendégcsapat előtt, amikor Vidics ért bele Pavljucsenko lövésébe, a labda pedig, ha nem is sokkal, de a kapu mellett pattogott el.

Egészen a 85. percig volt nyitott a találkozó, ekkor azonban egy érdekes találattal végérvényesen eldőlt a három pont sorsa. Nani esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. A labdát megszerző Gomes letette a labdát a földre, a gond csak az, hogy a bíró szabadrúgást sem ítélt kifelé. A szemfüles Nani felkelt a földről, majd a leállított labdát a kapuba lőtte. Gomes csak beleérni tudott. 2–0

A Tottenham rossz sorozata tehát tovább nyúlik, immár 26 mérkőzés óta nem nyert a Spurs Sir Alex Fergusonék ellen.

 A MECCS GÓLJAI

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik