Kink: nincs nagy különbség a Championship és az NB I között

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 16:15
null
Kink (jobbra) Győrben önbizalmat szerzett, amit Angliában kamatoztat (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
Az ETO-t a ny&aacute;ron elhagy&oacute; Tarmo Kink a Middlesbrough-ban igyekszik felvenni a ritmust, hab&aacute;r &uacute;gy tűnik, nem jelent neki gondot a Championship l&eacute;gk&ouml;r&eacute;hez alkalmazkodnia.

„Azért némi időre még szükségem van ahhoz, hogy tökéletesen megszokjam az angol focit – szerénykedett a Middlesbrough-ba egyre inkább beilleszkedő, immár kétgólos észt szélső. – Egyébként olyan hatalmas különbséget nem látok a Championship és az NB I között, habár kétségtelen, az angol második vonalban sokkal inkább dominál a fizikum, és sokkal gyorsabb a játék."

 KINKRE SZÁMÍTANAK A BORÓNÁL

Az észt Magyarországon sem fogta vissza magát, tizenkét góllal zárta az idényt, és a Middlesbrough-ban is betalált már kétszer. Ami nem kis dolog, elvégre a hazai ritmus után felvenni a Championship tempóját nem éppen gyerekjáték, Tarmo Kink viszont játszik: négyszer kezdőként, ötször csereként lépett pályára.

A Győr korábbi légiósa szerint rengeteget segített számára a Magyarországon eltöltött időszak. Ami pedig az edzéseket illeti: nem feltétlenül hosszabbak a tréningek Angliában, csak éppen sokkal intenzívek.

„Nekem rengeteget jelentett a győri időszak, a jó játék kellő önbizalmat táplált belém. Ugyanakkor tény, az angliai edzések intenzívebbek, mint a magyarországiak, noha egy óra húsz percnél sosem tartanak tovább."

Kinknek egyvalamiben biztos könnyebb dolga van a szigetországban, mint Magyarországon:

„Az angol megy, úgyhogy itt a nyelv nem jelentett problémát, Magyarországon igen, habár Rati Alekszidzével és Linas Pilibaitisszal jól elvoltunk oroszul" – zárta gondolatait az észt futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik