A Chelsea könnyedén nyert Hongkongban

Vágólapra másolva!
2011.07.27. 17:10
null
A hongkongi játékosok nem találták a Chelsea támadásainak ellenszerét (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea nemzetközi felkészülési mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a hongkongi Kitchee-t. A londoniak az első félidőben Frank Lampard büntetőjével megszerezték a vezetést, majd a fordulás után Didier Drogba és Daniel Sturridge is eredményes volt.

A Chelsea a Turnbull – Ferreira, Rajkovics, Terry, A. Cole – Benajun, Lampard, Zsirkov, Malouda – Kalou, Drogba összeállításban kezdte a mérkőzést.

Az első félidő 36. percében Paolo Ferreira passzolt Josszi Benajunhoz, aki egy védő kicselezése után betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, így a játékvezető büntetőt ítélt. A végrehajtó Frank Lampard volt, aki laposan a kapu közepébe bombázott, ezzel előnyhöz juttatta csapatát.

A fordulás után hamar kétgólosra hízott a Chelsea előnye: az 51. percben Florent Malouda futott el a bal oldalon, középre tekert labdáját a Didier Drogba elől menteni próbáló Ubay Luzardo a saját kapujába továbbította.

Tíz perccel később már az elefántcsontparti sztár volt eredményes: Ashley Cole emelt Maloudához, akinek bal oldali beadása megpattant a hongkongi csapat egyik játékosán, a középen érkező Drogba védőjét megelőzve, mintegy 5 méterről fejelt a kapuba.

Drogba a 63. percben átadta helyét a rekordösszegért szerződtetett Fernando Torresnek. A spanyol csatár a hátralévő mintegy félórában mindössze kihagyott helyzetig és elhibázott szabadrúgásig jutott.

A 4–0-s eredményt Sturridge alakította ki a 77. percben, méghozzá a mérkőzés legszebb gólját szerezve: a lepattanó labda a 21 éves csatár elé került, aki a tizenhatos jobb oldalánál két védőt is kicselezett, majd kiszorított helyzetből – szinte az alapvonalról – a hosszú sarokba bombázott.

KITCHEE–CHELSEA 0–4

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kitchee (hongkongi)–Chelsea (angol) 0–4 (Lampard 37. – 11-esből, Luzardo 51. – öngól, Drogba 61., Sturridge 77.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik