Londoni derbi: Geráék a Chelsea-t fogadják

Vágólapra másolva!
2009.08.23. 12:08
Címkék
Igazi csemegék várnak vasárnap a labdarúgás kedvelőire, a hazai pontvadászat mellett az angol, az olasz és a német élvonalban is érdekes mérkőzéseket rendeznek. A Premier League-ben Gera Zoltán csapata, a Fulham a Chelsea-t fogadja, Olaszországban a címvédő Internazionale Koman Vladimir együttese, a Bari ellen kezdené meg a pontgyűjtést, a Bundesligában pedig a bajnok Wolfsburg a Hamburggal meccsel, továbbá Dárdai Pál és a Hertha is pályára lép.

Gera Zoltán ismét csatázhat Frank Lamparddal (fotó: Action Images - archív)
Gera Zoltán ismét csatázhat Frank Lamparddal (fotó: Action Images - archív)
PREMIER LEAGUE
 

Az angol bajnokságban két, még százszázalékos londoni csapat is pályára lép vasárnap, ráadásul egyiknek sem kell elhagynia a fővárost, bár egyikük sem hazai pályán játszik. A Tottenham a West Ham United otthonában vendégeskedik, a Chelsea pedig a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham stadionjában lép pályára.

Geráéknak nem lesz könnyű dolguk a „kékek" ellen, és az erőviszonyok alapján talán a döntetlennel is kiegyeznének, ugyanakkor bizakodásra adhat okot nekik, hogy a két csapat tavalyi, Craven Crottage-i összecsapása 2–2-es döntetlennel ért véget.

Az előző fordulóban bombameglepetést okozó, a bajnoki címvédő Manchester Unitedet 1-0-ra legyőző Burnley ezúttal az Evertont tréfálná meg, a liverpooliak pedig az Arsenal ellen a nyitányon elszenvedett vereséget feledtetnék. A két csapat legutóbbi, 1976 januárjában rendezett összecsapása egyébként a Burnley 3–2-es sikerét hozta.

SERIE A

A tegnapi nyitányon lejátszott két mérkőzés után ma Olaszországban is beindul a nagyüzem: az Internazionale, a Juventus és a Roma megkezdi bajnoki szereplését. Papíron a bajnoki címvédő milánóiakra vár a legkönnyebb feladat, mivel az újonc Bari ellen lépnek pályára, de Koman Vladimirék szeretnének meglepetést okozni.

A Genoa–Roma párosítás jó mérkőzést ígér, hiszen két stabil, várhatóan európai kupahelyekért csatázó együttes találkozik. A nyáron mindkét csapat meggyengült, a Genoától Diego Milito és Thiago Motta, a Romától pedig Alberto Aquilani távozott.

Talán a Juventus pályázik a legnagyobb eséllyel rá, hogy letaszítsa az Internazionalét a Serie A trónjáról – nem valószínű, hogy a várhatóan a kiesés elkerüléséért küzdő Chievo borsot törhetne a „zebrák" orra alá.

BUNDESLIGA

Vasárnapra maradt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának rangadója: a bajnoki címvédő VfL Wolfsburg a Volkswagen Arenában fogadja a Hamburgot. A „farkasok" nem várt lehetőséghez jutottak a Bayern München botlásával: esetleges győzelmükkel már hétpontos előnyre tennének szert a bajorokkal szemben.

Ezenkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy ha legyőzi a HSV-t, Armin Veh legénysége marad az egyetlen százszázalékos csapat a Bundesligában. Ha a közvetlen múltat tekintjük, a kikötővárosiak nem sok jóra számíthatnak, hiszen a tavalyi kiírásban a Wolfsburg hazai pályán 3–0-ra, idegenben pedig 3–1-re intézte el riválisát.

Dárdai Pál csapata, a Hertha a Bochum otthonába látogat, és érdekes lehet a Mönchengladbach brémai vendégjátéka is: a Borussia már négy pontot gyűjtött, míg a Werder csak egyet, így Thomas Schaaf csapatának ideje lenne megszereznie első győzelmét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik