MU: Berbatov sérülés miatt kihagyja csapata második nyári meccsét

Vágólapra másolva!
2011.07.20. 14:02
Címkék
Dimitar Berbatov sérülés miatt kénytelen lesz kihagynia csapata, az angol bajnok Manchester United soron következő, Seattle Sounders elleni felkészülési mérkőzését.

A rekordösszegért vásárolt bolgár támadó a MU hétfői edzésén szenvedett bokasérülést, amely ugyan az orvosi jelentések szerint nem súlyos, de Sir Alex Ferguson nem akar kockáztatni a közelgő bajnokság kezdete előtt szűk egy hónappal.

Berbatov ezzel újabb bizonyítási lehetőségtől esik el, miután a május végi, Barcelona ellen 3–1-re elvesztett Bajnokok Ligája-döntőben Ferguson még a kispadra sem nevezte a Premier League előző kiírásában gólkirályi címet szerző bolgárt, ami miatt felvetődött, hogy Berbatov elhagyja az angol rekordbajnokot.

„Megérteném, ha Berbatov arra kérne, hogy engedjem el, mert az előző idény vége felé kevesebb lehetőséget kapott. Chicharito hihetetlen formában játszott, ezért muszáj volt minden egyes mérkőzésen szerepeltetnem. Berbatov nem rossz játékos, csak balszerencsés" – vélekedett Ferguson.

„Sokszor előfordult már a labdarúgás történetében, hogy egy fiatal játékos kiszorította a rutinosabb társát. Ugyanez volt a helyzet annak idején Ryan Giggs és Lee Sharpe esetében is" – emlékezett vissza a skót szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik