Pak Dzsi Szung volt a MU megmentője

Vágólapra másolva!
2010.11.06. 18:14
Címkék
Pak Dzsi Szung hajrában szerzett góljának köszönhetően a Manchester United 2–1-re legyőzte a Wolverhamptont a Premier League 11. fordulójában. A dél-koreai futballista duplázott a találkozón.

Pak megmozdulása döntött (Fotó: Reuters)
Pak megmozdulása döntött (Fotó: Reuters)
Pak megmozdulása döntött (Fotó: Reuters)
Pak megmozdulása döntött (Fotó: Reuters)
Pak megmozdulása döntött (Fotó: Reuters)

Owen Hargreaves visszatérésének örülhettek a Manchester United szurkolói. No, nem sokáig... A két év után először kezdő középpályás a Wolverhampton elleni mérkőzés hatodik percében ismét megsérült, majd három perc múlva „hivatalosan" is elhagyta a pályát. Bébé érkezett a helyére.

Úgy tűnt, a sajnálatos eset a manchesteri játékosokat is ledöbbentette, az első félidőben ugyanis kevés lehetőséget alakított ki Sir Alex Ferguson együttese.

Már mindenki azt hitte, hogy gól nélküli döntetlennel vonulhatnak pihenőre a csapatok, amikor szinte a semmiből megszerezte a vezetést a MU. Darren Fletcher remek ütemben passzolt Pak Dzsi Szunghoz, aki 12 méterről elhelyezte a labdát a tehetetlen Marcus Hahnemann kapus mellett.

A Manchester United még nem veszített mérkőzést a Premier League-ben hazai pályán, legalábbis akkor, amikor a szünetben vezetett. Fergusonék ezúttal sem szerettek volna kikapni.

MANCHESTER UNITED–WOLVERHAMPTON 2–1 (1. FÉLIDŐ )
 

 

A második félidőben úgy tűnt, nem is kerül bajba a manchesteri csapat, a 66. percben azonban Sylvan Ebanks-Blake egyenlített. A bő egy perccel korábban beálló játékos Nenad Milijas passzát értékesítette közelről.

A folytatásban némileg felpörgött a Manchester United, de hiába alakított ki már helyzeteket is, úgy tetszett, nem lesz meg az eredménye.

A 93. percben aztán Pak Dzsi Szung befelé cselezett a 16-os oldalától, majd – mivel senki sem támadta meg – kilőtte a bal alsó sarkot. Értékes ponttal távozhatott volna az Old Traffordról a Wolves, de a MU nagyobb rutinja ezúttal is pontokban mutatkozott meg.

A Fulhamben Gera Zoltán végigjátszotta az Aston Villa elleni hazai találkozót. Az összecsapáson Marc Albrighton 41. percben szerzett góljával vezettek a vendégek, Brede Hangeland azonban a 95. percben pontot mentett a londoniaknak.

 MANCHESTER UNITED–WOLVERHAMPTON 2–1 (2. FÉLIDŐ)
 

 

PREMIER LEAGUE 
11. FORDULÓ
Birmingham–West Ham United 2–2 (Jerome 64., Ridgewell 73., ill. Piquionne 48, Behrami 58.)
Blackburn–Wigan Athletic 2–1 (Pedersen 58., Roberts 68., ill. N’Zogbia 75.)
Blackpool–Everton 2–2 (Eardley 10., Vaughan 48., ill. Cahill 13., Coleman 50.)
Fulham–Aston Villa 1–1 (Hangeland 95., ill. Albrighton 41.)
Manchester United–Wolverhampton 2–1 (Pak Dzsi Szung 45., 93., ill. Ebanks-Blake 66.)
Sunderland–Stoke City 2–0 (A. Gyan 9., 86.)
KORÁBBAN 
Bolton–Tottenham 4–2 (Davies 31., 76. – a másodikat 11-esből, Steinsson 56., M. Petrov 90., ill. Hutton 79., Pavljucsenko 87.)
VASÁRNAP
Arsenal–Newcastle United
West Bromwich Albion–Manchester City
Liverpool–Chelsea (Tv: Digi Sport, 17.00, élő)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/11,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik