Premier League: A City megérezheti Touréék hiányát - Adebayor

Vágólapra másolva!
2011.12.25. 18:34
Címkék
Emmanuel Adebayor szerint a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája nagyban befolyásolhatja a Manchester City teljesítményét – negatív irányba.

A Manchester City egészen kiváló őszt produkált, az első 17 bajnokijából csak egyet vesztett el, és két ponttal vezeti a tabellát a városi rivális United előtt. Roberto Mancini ügyesen rotálta csapatát, ám Yaya Tourét nem nagyon pihentette. A remek felépítésű, fáradhatatlan középpályásnak nagy szerepe van a City remeklésében, azonban az olasz menedzser a következő év elején egy hónapig nem számíthat rá és testvérére, Kolo Touréra, mivel Elefántcsontparttal az Afrika-kupán vesz majd részt.

„Két nagyon jó játékosuk megy az Afrikai Nemzetek Kupájára. Kolo Touré nem játszik túl sokat, de ettől még nagyszerű játékos, Yaya Touré pedig elképesztő ebben az idényben” – nyilatkozta Adebayor, aki a Man. City kölcsönjátékosaként a harmadik helyen álló Tottenhamet erősíti.

„Meglátjuk, hogyan birkóznak majd meg ezzel, de a futballban két-három sérülés is közbejöhet egy hét alatt, ahogy az velünk is történt mostanában – folytatta a togói csatár. – A City kiváló együttes, nagyszerű csapatszellemmel, és fantasztikus focit játszik mostanában, de ha megsérül néhány játékosa, akkor nehéz helyzetbe kerülhet.”

Az afrikai kontinenstorna január 21-től február 12-ig tart Gabonban és Egyenlítői-Guineában. Ez idő alatt a Premier League éllovasának a Tottenham, az Everton, a Fulham és az Aston Villa ellen lesz meccse, de a két Touré kihagyja a Wigan elleni találkozót is, mivel január 16-án már az elefántcsontparti válogatott edzőtáborában lesz.

Kamerun és Togo nem szerepel a tornán, így a Spurs kerete emiatt nem csappan meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik