QPR: Ha kell, beállok a kapuba is, de azért inkább támadok - Buzsáky

Vágólapra másolva!
2011.03.04. 10:17
A legutóbbi sérülése után immár a Queens Park Rangers kezdő tizenegyébe is visszatérő Buzsáky Ákos arról beszélt: kiválóan érzi magát a londoniaknál, bármilyen poszton szívesen szolgálja őket, és reméli, a jelenleg az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő klub a következő idényt a Premier League-ben kezdi – vele együtt.

„Jobbnak éreztem magam, mint amire a hosszú kihagyás után számítottam, ez nyilván a rehabilitációs időszak kemény munkájának gyümölcse – mondta Buzsáky a londoni Kliburn Timesnak, utalva a Middlesbrough ellen múlt szombaton megnyert bajnokira (3–0). – Ami a sérüléseket illeti, eddig nem voltam valami szerencsés, de erősen hiszek abban, hogy ez már a múlt, nem is akarok ezzel túl sokat foglalkozni."

Bár szerződése az idény végén lejár, a 28 éves magyar középpályás el sem tudja képzelni, hogy máshol folytassa a futballt.

„Nagyon pozitívan gondolkodom erről, a következő szezonban is a csapat tagja szeretnék maradni – folytatta Buzsáky. – Voltak jó és csalódásokkal teli időszakaim itt, utóbbiak a sérülések miatt, de egyvalami biztos: nagy örömömre szolgál, hogy a QPR játékosa lehetek. Gyökeret eresztettem itt, nagyon remélem, hogy a csapat feljut a Premier League-be – velem együtt."

A QPR-ban 2007 óta egyebek mellett jobb oldali középpályást és védekező középpályást is játszó Buzsáky elmondta: a csúcsék mögötti három támadó középpályás egyikének szerepében érzi magát a legjobban.

„Ha azt kérik, álljak be a kapuba, akkor beállok, de a legjobban az ék mögötti játék fekszik nekem, ahol gólhelyzeteket teremthetek, szabadabban mozoghatok. Szerintem jó, hogy olyan játékosaink vannak, mint Adel (Taarabt) és Wayne (Routledge), akikkel jól megértjük egymást, képesek vagyunk helyzeteket teremteni. Minél több a kreatív játékos a csapatban, annál több gólt szerzünk, ez a legfontosabb – hogy végül ki teszi fel a pontot az i-re, lényegtelen."

A Championship mezőnyét öt pont előnnyel vezető QPR a szintén a feljutásra hajtó Leicester Cityt fogadja szombaton, és Buzsáky reményei szerint – ha nehéz meccsen is, de – kiharcolja a győzelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik