Scholes szerint nem a City a fő rivális

Vágólapra másolva!
2011.04.16. 14:08
null
Paul Scholes nagyon készül a City elpáholására <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Szombaton magyar idő szerint 18.15-kor Manchester város két legnagyobb csapata, a United és a City a sportág szentélyében, a Wembleyben csap össze, hogy eldöntse, melyikük vívhatja az FA-kupa május 14-i fináléját a Bolton Wanderers–Stoke City párharc győztesével. Szombati topliga-beharangozónk vázát így rendhagyó módon nem egy bajnoki mérkőzés, hanem a kupaderbi szolgáltatja.

Kétségtelen, hogy a városi derbik sorába kiválóan illeszkedik bele a manchesteriek párharca is: az alap adott, a „vörös ördögök” és a „kékek” hívei utálják egymást, amire olykor a csapatok képviselői is rátesznek egy lapáttal. Ezúttal a United középpályása, Paul Scholes bosszantotta kicsit az ellenlábas szurkolóit néhány jól célzott megjegyzéssel. Hozzátehetjük, az alapján, amit pályafutása során a rőt középpályás elért és társaival manapság is letesz az asztalra, teheti.

Scholes például jó alaposan kihangsúlyozta, hogy amíg a vetélytárs csupán a negyedik-ötödik helyen áll a táblázaton, addig nem is tekinthetik a legfőbb riválisnak, akármilyen sorozatról is van szó.

„Nemcsak most, hanem általában igaz, hogy mi ismerjük a nyerés tudományát, ők meg nem. Hány, de hány mérkőzésen győztünk a hajrában, az utolsó vagy az az utáni pillanatban! Én is nyertem meccset így a csapatnak a City ellen, Michael Owen is, meg persze Wayne Rooney, aki februárban azt a bámulatos ollózós gólt küldte a bal felsőbe. Nem tekintjük legfőbb riválisunknak a Cityt, számunkra a Chelsea meg az Arsenal nagyobb vetélytárs. A City legfeljebb földrajzi fekvése miatt nagy ellenfél, akárcsak a Liverpool. Egy szó mint száz, bennünk megvan az érzés, hogy bármelyik gárdát képesek vagyunk legyőzni, a Cityben meg nincs” – mondta keményen a középpályás.

Mondhatni, Scholes nyilatkozatának azért van némi igazságtartalma. A City első nagy trófeáját nyerheti az 1976-os Ligakupa-győzelem óta, és 1981, a Tottenham elleni vesztes döntő óta nem járt ilyen magasságokban az FA-kupában. Eközben a Manchester United Alex Ferguson 1986-os érkezése óta immár tizedszer jutott el legalább az elődöntőbe. A különbség következtében érthető, hogy Scholes megengedhette magának „magas lóról” elengedett beszédét.

Az MU menedzsere, Alex Ferguson is arra készül, hogy csapata újabb lépést tesz előre annak érdekében, hogy hatodik kupaserlegét is betehesse a múzeum vitrinébe. „Fontos pillanathoz érkeztünk el a szezonban. Nyerjük a mérkőzéseket az utóbbi időben, ami fontos, az összhang remek a csapaton belül és jól is játszunk, a labdarúgóim kiegyensúlyozottak, elégedett vagyok velük, ez jó esélyt ad számunkra.”

A két együttes mindegyikében van egy fontos hiányzó: a Unitedben Wayne Rooney nem játszhat „fröcskölődős” gólörömét követő eltiltása miatt, míg Carlos Tévez sérülés miatt nem léphet pályára.

MAICON ÉS MOTTA NÉLKÜL AZ INTER PARMÁBAN

Az Internek a Bajnokok Ligája-búcsú után hamar össze kell kapnia magát, ha nem akar a bajnoki címről is lemaradni. A fekete-kékek Parmába utazó keretében több meglepetés is található. Első sorban az, hogy Maicon és Thiago Motta nem tartott a többiekkel, pedig mindketten egészségesek. Leonardo őket tehát szakmai okokból hagyta otthon, Iván Córdobát viszont kényszerűségből, ugyanis mint azt korábban megírtuk, a kolumbiai védőt megműtötték. A címvédőnél így Javier Zanetti lesz valószínűleg a jobbhátvéd, a középpályán pedig Esteban Cambiasso és Husszein Hardzsa mellett Dejan Sztankovics is szerepet kaphat, mivel felépült a Gelsenkirchenben „összeszedett" sérüléséből.

Milánóban két olyan csapat feszül egymásnak, amelynek egyaránt égető szüksége van a pontokra. A házigazda Milan nyomában ott lohol a Napoli, amely nem hajlandó leszakadni az éllovasról, míg a Sampdoriánál egyre jobban fenyeget a kiesés réme. Zlatan Ibrahimovic eltiltása miatt visszakerülhet a Milan kezdőjébe Robinho, aki az utóbbi hetekben jó formában futballozott, és most újra honfitársával, Patóval párban rohamozhatja az ellenfél kapuját. A Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot foglalkoztató Sampdoria visszaesése többek között arra vezethető vissza, hogy legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján képtelen volt gólt szerezni.

A Roma a Palermót fogadja, amelynek több játékosát is hírbe hozták a „farkasokkal", kérdés, hogy Javier Pastore, Cesare Bovo és Abel Hernández játékán ez mennyire látszik meg – őket látja ugyanis már bordó-sárgában a helyi média néhány képviselője. A fővárosi csapat háza táján a hétvége legfontosabb eseménye nem is biztos, hogy a Palermo elleni meccs lesz, ugyanis péntek este hivatalosan is bejelentették a tulajdonosváltást.

LABDARÚGÁS – A SZOMBATI PROGRAM
ANGOL PREMIER LEAGUE, 33. FORDULÓ
Birmingham–Sunderland 16.00
Everton–Blackburn 16.00
West Bromwich Albion–Chelsea 16.00 (tv: Digi Sport)
West Ham United–Aston Villa 16.00
Blackpool–Wigan 16.00
ANGOL FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Manchester City–Manchester United 18.15 (tv: Sport Klub)
NÉMET BUNDESLIGA 1., 30. FORDULÓ
1. FC Köln–VfB Stuttgart 15.30
Hoffenheim–Eintracht Frankfurt 15.30
Hamburger SV–Hannover 15.30 (tv: Eurosport 2)
Kaiserslautern–Nürnberg 15.30
Wolfsburg–St. Pauli 15.30
Werder Bremen–Schalke 04
18.30 (tv: Eurosport 2)
OLASZ SERIE A, 33. FORDULÓ
Roma–Palermo 18.00 (tv: Digi Sport)
Parma–Internazionale 20.45 (tv: Digi Sport Plus)
Milan–Sampdoria 20.45 (tv: Digi Sport)
A bajnokságok állását ide kattintva tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik