Újabb fordulat: Tévez visszavonta távozási kérelmét

Vágólapra másolva!
2010.12.20. 19:21
null
Tévez (balra) a jelek szerint mindent tisztázott a klubbal (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City hivatalos honlapján megjelentetett közleménye szerint tisztázták a helyzetet Carlos Tévezzel, aki ezután visszavonta a korábbi írásos kérelmét, amelyben átadólistára kérte magát. 

Mint ismert, Tévez már hosszabb ideje boldogtalannak tűnt, többször elmondta, hazavágyik, ráadásul a Bolton elleni bajnokin összeveszett Roberto Mancini menedzserrel is. A klub korábban bejelentette, Tévez Mancini külön engedélyével hazautazhat, de alighanem arra nem számítottak a Citynél, hogy az argentin támadó írásban közli: el akar igazolni már a télen. Márpedig ez történt több mint egy hete, azonban a klubnál hallani sem akartak a játékos távozásáról.

Angol sajtóhírek szerint Tévez és Mancini pénteken találkozott egymással, hogy tisztázzák a helyzetet, míg a mai napon a klubvezetőséggel ült le egyeztetni az argentin játékos. A City hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint ezután Tévez visszavonta a korábbi írásos kérelmét, és kinyilvánította elkötelezettségét a City iránt.

Tévez szerződése változatlan formában él tovább, és ezek után a klub és a játékos is csak a minél sikeresebb jövőre koncentrál. Roberto Mancini is örömét fejezte ki, hogy megoldódott az ügy, mert mint elmondta, továbbra is kulcsszerepet szán Téveznek a csapat fejlődésében. Az olasz menedzser szerint az argentin világklasszis játékos, és szolgálatai felbecsülhetetlenek a klub számára.

A 26 éves játékos, aki 18 hónappal ezelőtt meglehetősen viharos körülmények között éppen a városi rivális Unitedtől érkezett, a csapat legjobban fizetett játékosa. Hosszú ideje kiváló formában játszik, 50 bajnoki fellépésén 33 gólt szerzett, s vitathatatlanul az egyik legfontosabb alapembere az együttesnek, emellett pedig nagy közönségkedvenc is a Manchester Citynél.

A City ma este az Evertont fogadja a Premier League 18. fordulójában, és egy győzelemmel a tabella élére ugorhat. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik