Van Persie „agyatlannak" nevezte Adebayort

Vágólapra másolva!
2009.09.13. 07:56
Címkék
Áll a bál a Manchester City-Arsenal (4–2) angol élvonalbeli bajnoki után: a kereszttűzben a nem túl okosan (és sportszerűen) viselkedő volt Arsenal-csatár, Emmanuel Adebayor áll.

 


ADEBAYOR VS. VAN PERSIE
 

Az ismét betaláló togói merész gesztussal a londoni drukkerhad előtt ünnepelt – az „ágyúsok" hívei érthető módon nemtetszésüket fejezték ki egy kis dobálással –, de ha ez nem elég, Robin van Persie azzal vádolta meg, hogy szándékosan rúgta fejbe a meccsen.

„Szomorú és csalódott voltam volt csapattársam, Emmanuel Adebayor agyatlan és gonosz szabálytalansága miatt" - tudatta az Arsenal hivatalos közleményében Van Persie.

„Mindketten profik vagyunk, és tisztában vagyok vele, milyen kemény játék ez. Én is okoztam már sérülést, de sosem szándékosan, míg ő arra tört, hogy harcképtelenné tegyen. Ez nem méltó hozzá, senkiházi módjára viselkedett a volt játékostársai és a szurkolók előtt" – tette hozzá a holland, aki úgy érzi, mázlista, hogy súlyos sérülés nélkül megúszta a „merényletet".

Adebayor a találkozó után egyből elnézést kért – de nem Van Persie-től, hanem az Arsenal drukkereitől.

„Elragadtak az indulatok, és sajnos nem tudtam visszafogni magam" – mondta.

Az FA minden bizonnyal fegyelmit indít Adebayor ellen, mind az ünneplés, mind a Van Persie-incidens miatt. A Manchester City menedzsere, Mark Hughes már előre enyhítést kér.

„Azok után, ami az elmúlt másfél évben történt Adebayorral, remélem, kis megértést tanúsít a fegyelmi bizottság. Én megpróbáltam az illetékeseknek elmagyarázni a dolog hátterét, de fogalmam sincs, milyen ítéletet hoznak" – mondta a szakvezető, aki állítása szerint nem látta az Adebayor–Van Persie összecsapást. Ugyanerre hivatkozott Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere is.

„Meg kell néznem a felvételt, hogy tudjam, pontosan mi is történt" – jelentette ki.

EMLÉKEZTETŐ

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ

 

Blackburn–Wolverhampton 3–1 (Diouf 19., Givet 56., Dunn 64., ill. Maierhofer 88.)

Liverpool–Burnley 4–0 (Benajun 27., 61., 82., Kuyt 41.)

Manchester City–Arsenal 4–2 (Almunia – öngól 20., Bellamy 74., Adebayor 80., S. Wright-Phillips 84., ill. Van Persie 63., Rosicky 88.)

Portsmouth–Bolton 2–3 (Kaboul 25., Boateng 63., ill. Cohen 13., M. Taylor 41. – 11-esből, Cahill 89.)

Stoke City–Chelsea 1–2 (Diagne-Faye 32., ill. Drogba 45+3., Malouda 94.)

Sunderland–Hull 4–1 (D. Bent 13., 66. – az elsőt 11-esből, Reid 49., Turner 75., ill. Zayatte 44.)

Wigan–West Ham United 1–0 (Rodallega 56.)

Tottenham Hotspur–Manchester United 1–3 (Defoe 1., ill. Giggs 25., Anderson 41., Rooney 78.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik