Véget ért Keane érája az Ipswich Townnál

Vágólapra másolva!
2011.01.07. 10:01
null
Roy Keane 20 hónapja Premier League-szereplést ígért, most megbukott Ipswichben (Fotó: Action Images)
Címkék
Roy Keane lemondott az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town labdarúgócsapatának menedzseri pozíciójáról – értesült a BBC. A Championship 19. helyén álló gárdában két magyar, Fülöp Márton és Priskin Tamás légióskodik.

A Portman Roadon 2009 augusztusában munkába álló Roy Keane nyolcmillió fontot költött játékosvásárlásra az elmúlt 20 hónapban, de a klubnak így sincs esélye a Premier League-be jutásra. Hétfőn a Nottingham Foresttől elszenvedett 1–0-s vereség (a hetedik a legutóbbi kilenc bajnokin) volt Keane utolsó meccse a kelet-angliai város klubjánál. (Az összmérlege 82 tétmérkőzésből mindössze 28 győzelem.)

A Manchester United és az ír válogatott egykori középpályásának legnagyobb sikere a mostani Ligakupa-szereplés, az Ipswich az elődöntőben az Arsenal ellen lép pályára. Az első mérkőzést január 12-én játsszák, de előtte az FA-kupa harmadik fordulójában is vár egy mérkőzés a csapatra: vasárnap a Chelsea otthonában játszik a Town.

A korábban a Sunderlandnél edzősködő 39 éves szakember távozását a BBC információi szerint magyar idő szerint délben jelentik be hivatalosan.

A magyar légiósok közül elsősorban Priskin Tamás számára lehet jó hír az ír távozása, hiszen a támadót a napokban kirakta az első csapat keretéből Keane, aki a csatár hozzáállását kritizálta. Fülöp Márton, amikor nem hátráltatták sérülések, stabil kezdő volt.

Keane megüresedett helyére Paul Jewell, a Bradford, a Sheffield Wednesday, a  Wigan és a Derby County egykori menedzsere pályázik a legjobb eséllyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik