Videó: az MU-védőn köszörülték nyelvüket az angol drukkerek

Vágólapra másolva!
2013.03.29. 12:55
Nem bocsátották meg az angol szurkolók Rio Ferdinandnak, hogy nem vállalta a játékot a San Marino és a Montenegró elleni labdarúgó vb-selejtezőkön. Ennek jeleként az idegenbeli találkozóra csapatukat elkísérő drukkerek durva szidalmakkal illették Ferdinandot és testvérét, amelyek után az európai rasszizmusellenes mozgalom (FARE) a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult.

Az angol szurkolóknál különösen az verte ki a biztosítékot, hogy Rio Ferdinand az egyedi edzésprogramjára hivatkozva mondta le a válogatottságot, ugyanakkor a selejtező alatt elutazott Katarba, hogy ott szakértőként szerepeljen a válogatott meccse alatt.

A csapatukat San Marinóba elkísérő mintegy háromezer angol szurkoló durva szidalmakban részesítette Rio Ferdinandot és testvérét, Antont. A beszámolók szerint többek között azt énekelték, hogy a két játékost egy máglyarakáson kellene elégetni. Az európai rasszizmusellenes mozgalom (FARE) a FIFA-hoz fordult, hogy vizsgálja ki az esetet, ugyanakkor az angol szövetség eddig nem kapott semmilyen hivatalos értesítést egy esetleges vizsgálatról. A FARE szerint a horvát–szerb és a lengyel–ukrán meccseken ugyancsak voltak rasszista megnyilvánulások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik