Atlétika: borpincén is átfutnak mintegy 800-an a szekszárdi félmaratoni során

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 14:48
Címkék
Május 7-én második alkalommal rendezik Szekszárdon a Borvidék Félmaratonit, amely idén a 4RUN Félmaratoni sorozat második állomásaként lett meghirdetve. Márkus István főszervező mintegy 800 indulóval kalkulál a város legnagyobb tömegsporteseményén.

Előneveztek 633-an, további 150-200 futó helyszíni nevezése várható; a sportolók Angliából, Németországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Olaszországból érkeznek. A versenyt több mint 150 civil segíti, az útvonalat a rendőrség mellett több mint 100 polgárőr biztosítja; a mezőnyt Horváth István polgármestere indítja.

A viadalon több korábbi szekszárdi profi is részt vesz: a címvédő, egykor triatlonválogatott Czencz Péter, az ötezer méteres csúcstartó Csillag Balázs és a maratonin tavaly először induló, egykor korosztályos bajnok Zsigmond Előd. Szurkol feleségének Kovács Antal, aki a cselgáncs olimpiai és világbajnoki címek mellett nagyszerű futóidőkkel is rendelkezik. A legfiatalabb egyéni induló, a 13 év alatti kajakos, Szekeres Zsolt, aki már több félmaratonit teljesített.

A pálya hasonló a tavalyihoz, a városi sík útvonal rövidült, a borvidék lapos szakasza lett hosszabb, amely – érdekességként – átvezet a Bodri Pincészet hűvös kupolatermei alatt. A félmaratoni hossza 21 600 m, a szintkülönbség 483 m. Négy jelentős emelkedő várja a résztvevőket, ebből három csaknem 2 km hosszú. A szekszárdi kilátó dombot kétszer is megmásszák a versenyzők. A triatlonvébét megjárt célkapu a történelmi belvárosban, a Béla tér és Garay tér közötti macskaköves úton lesz felállítva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik