2012-től már négy német csapat indulhat a BL-ben

Vágólapra másolva!
2011.02.25. 15:36
null
A Bayern győzelme is kellett a németek behozhatatlan előnyéhez (Fotó: Action Images)
Címkék
Azzal, hogy a Bayern München szerdán legyőzte a címvédő Internazionalét a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában pedig a Bayer Leverkusen bejutott a legjobb 16 közé, biztossá vált, hogy a 2012–2013-as idényben már négyen képviselhetik a Bundesligát a legrangosabb európai kupasorozatban.

A hétközi sikerekkel az úgynevezett UEFA-koefficienst figyelembe véve a németeknek 68 103 pontjuk van, ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert az olaszokkal (59 981 pont) szemben, akik a 2012–2013-as idényben csak három együttest indíthatnak a Bajnokok Ligájában.

Az UEFA ötéves periódusban értékeli az egyes országok csapatait, jelenleg az angolok állnak az első, míg a spanyolok a második helyen, a németek a harmadikok – ez a három bajnokság szerepelhet négy csapattal a BL-ben.

„Tizenegy év után a Bundesliga jogosult lett egy negyedik csapat indítására a Bajnokok Ligájában, a német bajnokság a 2012–2013-as szezontól delegál négy együttest az elitligába. Az e heti európai kupaeredmények következtében – a Bayern München és a Leverkusen is nyert, míg a Napoli kiesett – a német kluboknak behozhatatlan lett az előnyük az olaszokkal szemben az UEFA koefficiens-rangsorában. A német klubok pontszáma 68103, ezzel 8122 ponttal előzik meg a Serie A csapatait, így az olaszok ebben a szezonban már nem szerezhetik vissza harmadik helyüket az európai rangsorban. A 2012–2013-as BL-kiírásban Németország három automatikus főtáblást ad, a negyedik német klub a rájátszásban kapcsolódik be a küzdelmekbe" – tudatta közleményében a német labdarúgóliga.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik