A bombáktól a pazarul kijátszottakig - a BL-szezon eddigi legszebb góljai

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 17:27
null
Borriello remek gólt szerzett a CFR ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Két körön vagyunk már túl a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának csoportmérkőzéseiből. Eddig összesen 86 gólt láthattunk, volt olyan meccs, amelyen kiütéses vagy éppen kínkeserves győzelmet láthatott a közönség, de nem maradhatott el a dráma sem. Ezekből a találatokból szemezgettünk.

Az első fordulóban két meccsen is hat gól született. Barcelonában a hazaiak ugyan hátrányba kerültek a Panathinaikosszal szemben, ám végül fantasztikusan futballozva és öt gólt lőve megfordították az eredményt. A meccs talán legszebb két találata a Barca harmadik és ötödik gólja. Előbbit egy zseniális kényszerítő után Lionel Messi lőtte, míg az utóbbinál Dani Alves fejezett be egy remek támadást.

BARCELONA–PANATHINAIKOSZ 5–1

A másik hatgólos összecsapáson csak egy csapat volt a pályán, az Arsenal. A H jelű négyesben az Emirates Stadionban a Braga volt a vendég, de valószínűleg nem sok pozitív élménnyel távozott Londonból, ugyanis az „ágyúsok" kitűnően játszva rámoltak be féltucatot neki. Cesc Fabregas és Carlos Vela duplázott, Andrej Arsavin és Maruan Samah egyszer-egyszer volt eredményes. A marokkói csatár egy végletekig kijátszott akció után lőtte a harmadik Arsenal-gólt.

ARSENAL–BRAGA 6–0

Az A-csoportban a címvédő Inter 2–2-es döntetlennel nyitott a holland bajnok Twente otthonában. Ugyan a milánóiak szerezték meg a vezetést, ám nem sokáig örülhettek, ugyanis a hazaiak középpályása, Theo Janssen egy védhetetlen szabadrúgást bombázott Júlio César kapujába.

TWENTE–INTERNAZIONALE 2–2

Az előző szezonban döntős Bayern München a Romát fogadta az Allianz Arenában az E-csoport rangadóján. Bár a bajorok végigtámadták a mérkőzést, úgy nézett ki, hogy a vezető gól sehogy sem akar összejönni. Aztán a 78. percben Daniel Van Buyten készített le egy labdát Thomas Müllernek, aki kapásból, jobb külsővel helyezett az olasz kapuba.

BAYERN MÜNCHEN–ROMA 2–0

Az első kör egyik legnagyobb gólját a C-csoportban szereplő Valencia középpályása, Tino Costa szerezte. A Bursaspor vendégeként végül könnyedén, 4–0-ra nyerő spanyolok vezető találatát az argentin játékos csaknem 30 méterről bombázta a török bajnok kapujába.

BURSASPOR–VALENCIA 0–4

A második fordulóban az AC Milan az Ajax vendége volt. A rendkívül izgalmas meccsen a hollandok kerültek előnybe, miután a marokkói Munir el-Hamdaui Luis Suárez beadása után forgatta be a védőjét, majd a kapuba húzta a labdát.

EL-HAMDAUI GÓLJA

Ismét a Bayern München jön, ám a német rekordbajnok most a szenvedő fél. A selejtezőben a Debrecent is búcsúztató Basel otthonában egy gyors kontra után került előnybe a hazai csapat. Marco Streller tartotta meg a labdát, majd visszagurított Alexander Frei elé, aki kilőtte a bal felső sarkot.

FREI PAZAR TALÁLATA

Ugyanebben a kvartettben a Roma a kolozsváriak ellen akart javítani. Bár sokáig nem akart összejönni a gól a „farkasoknak", végül két perc alatt eldöntötték a meccset (2–1). Előbb Philippe Mexes, majd Marco Borriello talált be. Utóbbi gólja kifejezetten szépre sikerült, ugyanis egy távolról felívelt labdát lőtt kapásból a hosszú alsó sarokba.

BORRIELLO MOZDULATA

A sort a B-csoportban lejátszott Hapoel Tel-Aviv–Olympique Lyon mérkőzéssel zárjuk, amelyet a franciák nyertek meg 3–1-re. A találkozóról két gólt is érdemes kiemelni. Elsőként a vendégek középpályásának, Michel Bastosnak a második találatát, amelyet egy szöglet után védhetetlenül bombázott az izraeliek kapujába. Aztán pedig a hazaiak szépítő gólját, amely ugyan nem volt nagy, mégis érdekes, ugyanis a kapus, Vincent Enyeama értékesített higgadtan egy büntetőt.

HAPOEL TEL-AVIV–LYON 1–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik