„A Lyon veszélyesebb csapat a Liverpoolnál”

Vágólapra másolva!
2009.09.28. 10:23
null
Bücs Zsolt (szürke pólóban) feltérképezte az ellenfelet (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Bücs Zsolt, a DVSC-TEVA pályaedzője szombaton Lyonban járt, és megnézte csapata keddi ellenfele, a Lyon Toulouse elleni hazai mérkőzését (2–1). Hasznos volt az út, a szakembert elsősorban a franciák gyorsasága fogta meg, erre feltétlenül fel kell készülnie a Lokinak.

Az eredeti tervek szerint Herczeg András is ment volna Lyonba, de a Debrecen vezetőedzője a kaposvári négy négyes döntetlen után, az újabb sérülések miatt úgy látta jónak, ha a csapat mellett marad. Így aztán szombaton Bücs Zsolt, az együttes pályaedzője egyedül kerekedett fel, hogy megnézze a helyszínen a Loki keddi ellenfelét.

„Senki sem fogadott, ezért fogtam egy taxit, és azzal mentem be a városba" – mondta Bücs Zsolt a hazaérkezését követően.

Ez érdekes mondat, ugyanis a megfigyelőket a házigazda klub többnyire megkülönböztetett figyelemben részesíti, ám most ez nem így történt. Ugyanakkor tény, hogy Bücs Zsoltnak nem kellett sorba állnia a pénztárnál, a klubház bejáratánál felvehette a VIP-páholyba szóló jegyét.

„A hangulat varázslatos volt, telt ház előtt játszott a Lyon a Toulouse ellen – mesélte Bücs Zsolt. – Lisandro López nem játszott, de ez nem sokat számít, ugyanis a többiek nélküle is rendkívül gyorsak, és ez volt a legfeltűnőbb a mérkőzés során. A szélsők és a középpályások is hihetetlen sebességgel futballoztak, erre feltétlenül fel kell készülnünk. A Toulouse felvette a versenyt a házigazdákkal ebben a tekintetben is, és négy egy négy egyes felállása üdvözítőnek tűnt, ám a végén a Lyon mégis megnyerte a mérkőzést."

„Sok helyzet nem alakult ki, mi több, az első félidőben inkább a vendégek előtt nyílt két nagy lehetőség, de azokból csak egy gól született, és miután a Lyon szerkezetet váltott, hatékonyabbá vált. Vártam, hogy nyomasztó fölényben játszik majd keddi ellenfelünk, de ez nem következett be. Azt gondolom, ha jól le tudjuk zárni a széleket, ha nem adunk teret a gyors játékosoknak, lehet keresnivalónk a franciák ellen. Ugyanakkor nem szeretnék senkit sem elaltatni: a Lyon veszélyesebb csapat a Liverpoolnál."

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik