A Milan most nem adná le tetemes előnyét

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 10:56
null
Ennyire azért talán nem kell félnie Allegrinek a visszavágótól (Fotó: Action Images)
Címkék
A legtöbben már elkönyvelték, hogy a Milan jut a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ami nem csoda, hiszen a nyolcaddöntő első mérkőzésén 4–0-ra nyert hazai pályán az Arsenal ellen. Az olasz csapat edzője azonban óva inti övéit a túlzott elbizakodottságtól, míg az „ágyúsokat” irányító Arsena Wenger a kilátástalannak tűnő helyzetben sem mondott még le a továbbjutásról.

 

A statisztika sem az Arsenal oldalán áll. A Bajnokok Ligája, illetve BEK történetében még egy csapat sem jutott tovább azután, hogy az első felvonást négy góllal elveszítette, és a többi európai kupában is csupán három példa akadt ilyen bravúrra. A Milannak azonban nem árt komolyan vennie a visszavágót, hiszen az utóbbi években többször is jelentős előnyről bukott el. A 2005-ös isztambuli BL-döntőben hiába vezetett a szünetben 3–0-ra, végül tizenegyesekkel a Liverpool diadalmaskodott, a 2003–2004-es kiírás negyeddöntőjében pedig a Deportivo La Corunát 4–1-re verte meg otthon, hogy aztán a második meccsen 4–0-ra kikapjon.

Talán ezért is fogalmazott óvatosan Massimiliano Allegri a londoni mérkőzésük előtt.

„Ismerjük az angol labdarúgást, az angol csapatokat – mondta a Milan edzője. – Biztos vagyok benne, hogy nagy tempót diktálnak majd, az első percek döntő fontosságúak lesznek. Nem azzal az együttessel találkozunk, amellyel az első mérkőzésen dolgunk volt, mindent megpróbálnak majd, hiszen nincs veszítenivalójuk. Az ellenünk elszenvedett vereségük óta volt néhány kitűnő meccsük, csak nézzük meg, mit műveltek a Tottenham és a Liverpool ellen.”

Az utóbbi meccseken mutatott formájukra hívta fel a figyelmet Arsene Wenger is, aki szeretné megragadni azt az öt százalék esélyt, ami szerinte megmaradt számukra a továbbjutásra.

„A legutóbbi két hazai bajnokinkon tizenkét gólt szereztünk. Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy nagyon rosszul érintette őket az első meccs eredménye, de ismerem a büszkeségüket is. Holnap teljesen más arcukat mutatják majd – nyilatkozta hétfőn az „ágyúsok” menedzsere. – Van még esélyünk. A futball az futball. Négy nullra kikaptunk Milánóban, de úgy, hogy az ellenfélnek összesen öt kapura lövése volt, és ötvenöt százalékban mi birtokoltuk a labdát. Miért ne sikerülne, legalább megpróbáljuk.”

Hiányzó lesz bőven mindkét oldalon, a hazaiaknál Abou Diaby, Mikel Arteta, Josszi Benajun, André Santos, Sébastien Squillaci, Aaron Ramsey, Johan Djourou, Francis Coquelin, Per Mertesacker és Jack Wilshere is sérült, de Kieran Gibbs és Tomás Rosicky sem százszázalékos.

A Milannál valamivel jobb a helyzet, bár Maxi López, Pato, Alessandro Nesta és Alexander Merkel továbbra sem bevethető, Clarence Seedorf és Kevin-Prince Boateng pedig nem játszott azóta, hogy az Arsenal elleni első találkozón megsérült. Alberto Aquilani talán már pályára tud lépni, ám Allegri szerint 90 percet még nem tud végigjátszani.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ARSENAL (angol)–MILAN (olasz) 20.45 (tv: Pro4)
Emirates Stadion. V: Damir Skomina (szlovén).
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ARSENAL: Szczesny – Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs – Song, Rosicky – Walcott, Gervinho, Oxlade-Chamberlain – Van Persie. Menedzser: Arsene Wenger
MILAN: Abbiati – Abate, Mexes, Thiago Silva, Meszbah – Emanuelson, Van Bommel, Nocerino – El Shaarawy, Ibrahimovic, Robinho. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Az első mérkőzést a Milan nyerte 4–0-ra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik