Belehúztak a milánóiak: Inter-Chelsea, Milan-MU a 16 között

Vágólapra másolva!
2009.12.18. 11:54
null
Déltől sorsolták a BL nyolcaddöntőjének párosítását (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a svájci Nyonban elkészítette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Az olasz bajnok Inter a Chelsea-vel, az AC Milan a Manchester Uniteddel csap össze.

 

Újdonság a Bajnokok Ligájában, hogy az UEFA négy játéknapra osztotta szét a 2009–2010-es kiírás nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit, illetve visszavágóit, így az első találkozók február 16–17-én és 23–24-én lesznek, a visszavágókat pedig március 9–10-én és 16–17-én rendezik.

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára nyitotta meg délben a nyoni sorsolás ceremóniáját, és beszédében a legrangosabb európai kupasorozatot méltatta, valamint a csoportkör eredményeit értékelte.

A legjobb tizenhat közé jutott együtteseket bemutató rövidfilm után Emilio Butragueno, a döntőnek otthont adó Santiago Bernabéu Stadion „nagykövete” ment fel a pódiumra, hogy asszisztáljon a sorsoláshoz.

A művelet menetének és a szabályok ismertetése után kezdetét vette a nyolcaddontő párosításának elkészítése.  

Inter–Chelsea

José Mourinho, az Inter vezetőedzője korábbi csapata ellen készülhet: az olasz bajnok a Chelsea-vel csap össze. A két együttes eddig még nem találkozott egymással. Ez lesz a nyolcaddöntő egyik slágerpárharca. A fekete-kékek portugál trénere egyébként a csoportkör után úgy nyilatkozott, hogy el tudna képzelni egy Chelsea elleni párharcot.

AC Milan–Manchester United

Az európai klubfutball két óriása korábban nyolc mérkőzést vívott egymással, mindet a Bajnokok Ligájában, illetve a sorozat elődjének számító Bajnokcsapatok Európa-kupájában.  A mérleg az olaszok számára kedvezőbb, hiszen a piros-feketék ötször győztek, míg a „vörös ördögök" csupán három sikert számlálnak.

Talán sokan emlékeznek még a felek legutóbbi találkozására: a 2006–2007-es kiírásban az elődöntő első mérkőzésén a United hazai pályán 3–2-re nyert, majd a San Siróban 3–0-s vereséget szenvedett, így az AC Milan jutott a fináléba – és meg is nyerte a sorozatot. A 16 között eddig egyszer játszottak egymással (az összes többi meccs elődöntőben volt), s a 2004–2005-ös szezonban a Milan kettős győzelemmel, összesítésben 2–0-val jutott tovább.

A sorsolás előtt a milánóiaknál kölcsönben szereplő David Beckham azt nyilatkozta, hogy legszívesebben korábbi együttese, az MU ellen játszana: a klasszis középpályás kérése meghallgattatott...

 BL-ELŐDÖNTŐ, 2007 MILAN–MU 3–0
 

 

VfB Stuttgart–Barcelona

A két együttes korábban két alkalommal randevúzott egymással a nemzetközi porondon, ugyanis a Bajnokok Ligája 2007–2008-as kiírásában egy csoportban szerepeltek. Mind a két meccs a Barcelona győzelmével ért véget (2–0, 3–1).

Lyon–Real Madrid

A két fél már kétszer is szerepelt egy csoportban a Bajnokok Ligájában, de a sorozat kieséses szakaszában még nem találkoztak. Némiképp meglepő, hogy az eddigi négy összecsapás a Lyon fölényét mutatja, ugyanis a franciák kétszer győztek (3–0, 2–0), kétszer pedig döntetlenre végeztek (1–1, 2–2) a „királyi gárdával".

LYON–REAL MADRID 3–0
 

 

Bayern München–Fiorentina

A sorozat előző kiírásában egy csoportban, az F-jelű kvartettben szerepelt a két csapat, és a müncheniek őrizhetnek kellemesebb emlékeket a két mérkőzésről: a Bayern hazai pályán 3-0-ra verte meg olasz riválisát, Firenzében pedig 1-1-re végeztek a felek.

Porto–Arsenal

A 2006–2007-es és a 2008–2009-es kiírásban is a G-csoportban szerepelt a két csapat; az eddigi egymás elleni mérleg két Arsenal-győzelem, egy döntetlen, valamint egy Porto-siker.

Az Olympiakosz és a Bordeaux, valamint a CSZKA Moszkva és a Sevilla eddig még nem került szembe egymással.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
 VfB Stuttgart (német)–Barcelona (spanyol)
 Olympiakosz (görög)–Bordeaux (francia)
 Internazionale (olasz)–Chelsea (angol)
 Bayern München (német)–Fiorentina (olasz)
 CSZKA Moszkva (orosz)–Sevilla (spanyol)
 Lyon (francia)–Real Madrid (spanyol)
 Porto (portugál)–Arsenal (angol)
 AC Milan (olasz)–Manchester United (angol)

 

A TOVÁBBI PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ. Első mérkőzések: február 16–17., 23–24. Visszavágók: március 9–10., 16–17.
A NEGYEDDÖNTŐ ÉS AZ ELŐDÖNTŐ SORSOLÁSA: március 19.
NEGYEDDÖNTŐ. Első mérkőzések: március 30–31. Visszavágók: április 6–7.
ELŐDÖNTŐ. Első mérkőzések: április 20–21. Visszavágók: április 27–28.
DÖNTŐ: május 22., Madrid, Santiago Bernabéu Stadion

Bajnokok Ligája-adatbankunkat ide kattintva tekinthetik meg! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik