A Sturm-Videoton minden futballszerető magyar emberé

Vágólapra másolva!
2011.07.13. 12:39
null
A fehérváriak már kipróbálhatták a klagenfurti stadiont (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Ma este kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Videoton: a magyar bajnok a selejtezőkör 2. fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, miként ellenfele, az osztrák Sturm Graz is. A fehérváriak portugál edzője, Paolo Sousa úgy készül, ezúttal nemcsak a székesfehérváriakat, hanem egész Magyarországot képviselik. Nikolics Nemanja reményei szerint egész Európában felfigyelnek a fehérváriakra, a gólerős brazil center, André Alves pedig elsősorban elkerülné a kapott gólokat.

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez a mérkőzés nemcsak a Videoton megmérettetése, hanem úgyszólván minden futballszerető magyar emberé, és mi őket képviseljük szerda este Klagenfurtban – nyilatkozta Paulo Sousa a Nemzeti Sportnak. – Ez azt jelenti, hogy a játékosaimnak nem száz, hanem száztíz százalékot kell nyújtaniuk, mert nem akarunk csalódást okozni!"

SZAVAZÁS

Ausztriában kezdi meg szereplését a Videoton a BL-selejtezőben. Mit vár az első, idegenbeli mérkőzéstől?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

BL-selejtezőre tudott összpontosítani. Ugyancsak az osztrákok mellett szólhat az összeszokottságuk.

„Ám mi nem félünk tőlük. Pozitívan állunk az összecsapáshoz, ígérem, hogy a csapat a lehető legtöbbet hozza ki magából – folytatta a fiatal szakember, akit egyáltalán nem zavar, hogy a rivális környékén kevésebb esélyt adnak a fehérváriaknak, mint az osztrák gárdának.

„Nem ismernek bennünket, miközben ők európai színvonalon mérhető gárdával rendelkeznek. Egyébként minden, velünk kapcsolatos jelző motivál bennünket. Meg kell mutatnunk, mit tudunk a futballból."

Szabicsék pályaválasztóként is vendégségbe kényszerültek
Szabicsék pályaválasztóként is vendégségbe kényszerültek

„Biztos, hogy más, még erősebb, még céltudatosabb Videotont láthatnak a szurkolóink, sőt reményeim szerint egész Európában felfigyelnek ránk – mondta önbizalomtól telve Nikolics Nemanja. – Rutinosabbak lettünk, s mert a csapat magja együtt maradt, ez mindenképpen nagy előny. Ráadásul az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, és feltétlenül erősítést jelentenek."

ÁLLÍTSA ÖSSZE A VIDEOTON KEZDŐJÉT A STURM GRAZ ELLEN!

Adjon tippet a fehérváriak nyáron kinevezett portugál vezetőedzőjének, Paulo Sousának: milyen taktika hadrendben és kiket küldene kezdőként a pályára a párharc első, klagenfurti összecsapásán!

A szavazáshoz kattintson ide!

A támadó elmondta: levonták a Maribor elleni kudarc tanulságait, azzal felvértezve Klagenfurtban olyan eredményre számítanak, amely reményt adhat arra, hogy hazai közönségük előtt kiharcolják a továbbjutást.

„Nem lesz könnyű, de a csapat bizonyítani akarja, hogy helye van Európában" – latolgatta a továbbjutási esélyeket a honosított magyar támadó.

„Örülök, hogy nem mi kezdjük hazai pályán a párharcot. Nekünk jó, hogy vendégként játsszuk az első meccset, a kinti elvárások miatt így a nyomás a Sturmon lesz. Vélhetően a mérkőzés elejét megpróbálják megnyomni, gyorsan gólt szerezni. Kulcsfontosságú lesz, hogy ez ne sikerüljön nekik, mindenképpen el kell kerülnünk a kapott gólokat, ez nagyon sokat számíthat majd a visszavágón, ahol közönségünk biztatásával és segítségével jó eséllyel kivívhatjuk a továbbjutást” – mondta André Alves a vidi.hu-nak. Bővebben itt olvashat a brazil légiós nyilatkozatáról!

A várható kezdőcsapatok
A várható kezdőcsapatok

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik