A Zenit nagyon kikapott, hálálkodhat az Atlético Madridnak

Vágólapra másolva!
2013.12.11. 22:52
null
Diego Costa szerezte az Atlético Madrid második gólját (Fotó: Reuters)
Búcsúzott a Porto a labdarúgó Bajnokok Ligájától, miután 2–0-ra kikapott az Atlético Madrid otthonában a G-csoport utolsó fordulójában. A spanyol együttes mögött az a Zenit jutott tovább, amely a csoportkör zárásaként 4–1-re kikapott Bécsben az Austria Wientől.

ATLÉTICO MADRID–PORTO

A már biztos továbbjutás és csoportelsőség tudatában fogadhatta az Atlético Madrid a Portót, ám Diego Simeone ennek ellenére sem tartalékolt, szinte legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát. A portugálok uralták mégis a játékot, az első percekben odaszegezték a spanyol együttest saját térfelére, sőt a saját tizenhatosának előteréhez.

Gólt ehhez képest a madridiak szereztek a 14. percben: Raúl García szépen átvett egy magas labdát, lefordult Maiconról, és éles szögből, 10 méterről a felső sarokba bombázott, a labda a lécről vágódott Hélton kapujába. 1–0

A 28. minutumban egyenlíthetett volna a Porto, Varelát buktatta Daniel Aranzubia a tizenhatoson belül, büntetőt kapott a vendégcsapat. A labda mögé Josué állt oda, de pocsékul eltalált lövését könnyedén védte Aranzubia, jóvá téve hibáját.

A 37. percben megtorolta a kihagyott büntetőt az Atlético: Óliver Torres lőtt remek ütemű indítást Diego Costa elé, a csatár fejjel megtolta a labdát a kapujából Zrínyi Miklós módjára kitörő Hélton mellett, és az üres kapuba passzolt. 2–0

A szünetben így kétgólos előnyben volt az Atlético, a Portónak legalább egy pontra lett volna szüksége a továbbjutás kiharcolásához. A fordulás után is támadt becsülettel a portugál gárda, a labdabirtoklás 70–30 is volt a vendégek javára, a kapura lövések is megvoltak, ám pontatlanul.

A Porto nagy erőfeszítéseket tett, ám nem tudta bevenni a Madrid kapuját, amely így veretlenül, hat meccséből ötöt megnyerve jutott tovább első helyen a kvartettből, míg a Porto veresége miatt búcsúzott a Bajnokok Ligájától, és az Európa-ligában folytathatja.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



AUSTRIA WIEN–ZENIT

Az Austria Wien számára már csak a tisztes helytállás maradt, mivel a továbbjutás és az Európa-liga-szereplés is elúszott már korábban. Az osztrák együttes a 35. percben hátrányba került, Hulk átadását Kerzsakov váltotta gólra. A válasz még a szünet előtt jött: Philipp Hosiner egyenlített egy harcosan megszerzett labda után, amelyet a jobb oldalról, 15 méterről lőtt a hosszúba. 1–1

Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy a 30. perc környékén rövid időre meg kellett szakítani a találkozót, mivel a szentpétervári ultrák görögtüzet és egyéb pirotechnikai eszközöket dobáltak a pálya közelébe.

A fordulás után Tomas Jun öt méterről belsőzött a Zenit hálójába, majd az 51. percben Hosiner 22 méterről kilőtte a bal alsót, ezzel eldöntötte a találkozót. A végeredményt Roman Kienast állította be a 93. percben, az Austria Wien kiszolgálta közönségét az utolsó BL-meccsen, és remek győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól, míg a Zenit a súlyos veresége (4–1) ellenére is nyolcaddöntős.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

G-CSOPORT

Austria Wien (osztrák)–Zenit (orosz)
4–1
G:
Hosiner (44., 51.), Jun (48.), Kienast (93.), ill. Kerzsakov (35.)

Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál)
2–0
G:
R. García (14.), D. Costa (38.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
G-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Atlético Madrid 6 5 1 0 15–3 +12 16
2. Zenit Szentpétervár 6 1 3 2 5–9 –4 6
3. FC Porto 6 1 2 3 4–7 –3 5
4. Austria Wien 6 1 2 3 5–10 –5 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik