Ami Herczegnek óriási élmény, Beníteznek nagy csalódás

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 00:50
null
Rafa Benítez (balra) már az Everton elleni derbire<br />koncentrál (Fotó: Action Images)
Címkék
A DVSC–Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzést (0–1) követő sajtótájékoztatón a vendégek spanyol szakvezetője, Rafa Benítez elmondta, nagyon csalódott, hiszen hiába győzték le a Debrecent, a Fiorentina Lyon elleni sikere miatt nem jutottak tovább a BL-ben. A hazaiak klubmenedzsere, Herczeg András kifejtette, együttese nem tud ugyanazon a szinten védekezni és támadni is, ezt nagyon jól megmutatta a Liverpoollal vívott találkozó. A szakember egyúttal köszönetet mondott a szurkolóknak azért a biztatásért, amelyet a Puskás-stadionban játszott meccseken kapott a csapata.

„Mi megtettük, ami tőlünk tellett, hiszen nyertünk, de csalódottak vagyunk, mert nem jutottunk tovább. A korábbi meccseinken elkövetett hibánknak, a hajrában bekapott góloknak ittuk meg a levét" – kezdte elkeseredetten a mérkőzést követő sajtótájékoztatót Rafa Benítez.

„A Debrecen ellen nehéz talajú pályán nehéz meccset játszottunk, és ez a találkozó is bizonyította, hogy a BL-ben nem könnyű helytállni" – értékelte a DVSC elleni összecsapást a spanyol menedzser.

„Fontos, hogy mindig megtaláljuk a pozítivumokat: ezen a meccsen Gerrard játéka, illetve Benajun pályára lépése volt ilyen, és persze a győzelmünk" – tette hozzá.

„Az elmúlt évek jó szereplése után kötelező elvárás volt velünk szemben a csoportból való továbblépés, de ez nem olyan könnyű, mint sokan gondolnák. Jó csapat vagyunk, túl kell tenni magunkat a történteken, s mostantól muszáj a hétvégi, Everton elleni derbire koncentrálnunk, illetve arra, hogy minél tovább jussunk az Európa-ligában" – fogalmazott Benítez. 

A magyar együttes szakvezetője, Herczeg András a passzok pontatlanságában látta a vereség fő okát.

„A védekezésünkkel elégedett vagyok, de sajnos a Liverpool sokkal pontosabban passzolt, ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között" – mondta Herczeg Anddrás. 

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk egyenlíteni, a szurkolóink megérdemelték volna. A Liverpool jobb csapat, és ez be is bizonyosodott."

A szakember a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, nem érti, mik az okai a korán bekapott góloknak. 

„Én is szeretném tudni, miért nem tudunk megfelelően koncentrálni a meccsek elején; sajnos ezúttal Mészáros Norbert hibázott, és ezt ezen a szinten kegyetlenül kihasználják az ellenfelek" – fogalmazott Herczeg.   

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még a mérkőzés szünetében nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak. 

„A Debrecen nem játszott rosszul az első félidőben. Egy védelmi hibából vezetéshez jutott ugyan a Liverpool, de egy kapott gól egy ilyen csapat ellen benne van a játékban" – mondta a szakember, aki elsősorban a hatékonyabb támadójátékot hiányolta a magyar bajnoktól.  

Herczeg András ezzel kapcsolatban azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy nem akartak ismét egy olyan meccset, amelyen négy-öt gólt kapnak, ezért fektettek nagyobb hangsúlyt a védekezésre. A klubmenedzser szerint a DVSC még nem képes arra, hogy azonos szinten védekezzen és támadjon, s a Liverpool ellen a támadásokkal voltak problémák. 

„Óriási élmény volt a Bajnokok Ligájában, a világ legjobbjai között szerepelni, köszönöm a szurkolóknak azt a fantasztikus biztatást, amelyet a hazai meccseinken a Puskás-stadionban kaptunk. A Lyon elleni utolsó találkozónkon mindent megteszünk a szép búcsúért" – zárta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Herczeg András.   
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik