Az eredmény ellenére csalódottak a lyoniak

Vágólapra másolva!
2009.12.10. 07:53
Címkék
Bár a Lyon 4–0-ra kiütötte a Debrecent a Bajnokok Ligája E-csoportjának utolsó fordulójában, Claude Puel vezetőedző és játékosai nem voltak teljesen elégedettek, mivel a Fiorentina liverpooli győzelme után csak a második helyen jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

 

Bár magabiztosan nyert a Lyon, a célját nem érte el szerda este (Fotó: Szabó Miklós)
Bár magabiztosan nyert a Lyon, a célját nem érte el szerda este (Fotó: Szabó Miklós)

Calude Puel, a Lyon vezetőedzője kicsit csalódott volt a Debrecen elleni 4–0-s siker után. A francia szakember ugyanis csapatával szerette volna megnyerni az E-csoportot.

„Nagyszerűen játszottunk, mindenki komolyan vette a találkozót. Az első helyért harcoltunk, és nem kaptunk gólt, miközben szép találatokat szereztünk. Kicsit csalódott vagyok, mert nem sikerült a csoport élén zárnunk, de ez nem csak rajtunk múlt. Annak azonban örülök, hogy véget ért a rossz sorozatunk. Az eddigi meccseket magunk mögött kell hagynunk, csak a következő találkozók számítanak. A Bordeaux ellen vasárnap nagyot léphetünk előre a bajnokságban" – mondta Puel a DVSC elleni meccs után.

Anthony Réveillere, a Lyon védője még edzőjénél is csalódottabb volt amiatt, hogy a Liverpool nem tudta megverni a Fiorentinát, amely így megnyerte a csoport küzdelmeit, és olyan együtteseket kerül el a nyolcaddöntőben, mint a Chelsea, a Barcelona vagy a Real Madrid.

„Hihetetlen, mivel egyértelmű, hogy a Liverpool megverhette vagy legalább döntetlent játszhatott volna a Fiorentinával. Mindenesetre jót tett nekünk, hogy legyőztük a Debrecent, mert ez önbizalmat ad a rossz sorozat után. Persze mindenki ilyen eredményt várt, de komolyan kellett vennünk az összecsapást" – mondta a francia játékos.

Jean-Alain Boumsong szerint azonban mindegy, hogy a Bajnokok Ligájában milyen ellenfelet kap az együttes, hiszen amelyik gárda el akar érni valamit, annak a nagy csapatokkal is szembe kell néznie.

„Nem aggódom a sorsolás miatt. Ha a Bajnokok Ligájában messzire akar jutni az ember, akkor nem számít, hogy kivel kerül szembe. Mindegyik csapat rendkívül erős, így senki ellen sem lenne könnyű dolgunk" – jelentette ki a középső védő.

 EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Olympique Lyon (francia)–Debreceni VSC 4–0 (Gomis 25., Bastos 45., Pjanic 59., A. Cissokho 77.)
A jegyzőkönyv és a szöveges tudósítás megtekintéséhez kattintson a linkre vagy az eredményre!
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
 E-CSOPORT M Gy D V L-K Gk  P  
1. Fiorentina 6 5 1 14–  7 +7  15
2. Lyon 6 4 1 1 12–  3 +9  13
3. Liverpool 6 2 1 3   5–  7 –2  7
4. Debrecen 6 6   5–19 –14  0

 
A NYOLCADDÖNTŐ SORSOLÁSI KALAPJAI
CSOPORTELSŐK CSOPORTMÁSODIKOK
Bordeaux (francia) Bayern München (német)
Manchester United (angol) CSZKA Moszkva (orosz)
Real Madrid (spanyol) AC Milan (olasz)
Chelsea (angol) Porto (portugál)
Fiorentina (olasz) Lyon (francia)
Barcelona (spanyol) Internazionale (olasz)
Sevilla (spanyol) Stuttgart (német)
Arsenal (angol) Olympiakosz (görög)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik