Benzema: Ez volt a legjobb meccsem a Realban

Vágólapra másolva!
2010.12.09. 11:40
null
Benzema (jobbra) eddigi legjobbját nyújtotta a Realban (Fotó: Action Images)
Címkék
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Real Madrid komolyan vette a számára már tét nélküli záró mérkőzést a Bajnokok Ligája G-csoportjában, és 4–0-ra nyert az Auxerre ellen. A triplázó Karim Benzema szerint ez volt az eddigi legjobb meccse a blancóknál. Frank de Boer ideiglenes edzőként rögtön egy milánói győzelemmel debütált az Ajaxban, míg Massimiliano Allegri érthető módon nem volt megelégedve a Milan-játékosok hozzáállásával a kétgólos vereség után.
DUDEK, A TRAGIKUS HŐS

Miután Iker Casillas a cserepadra sem ült le, így Jerzy Dudek a szezonban először kezdett a madridiaknál. Nem is tette rosszul a dolgát, az első félidőben többször is bravúrral mentette meg kapuját a góltól.


A lengyel kapus egy kifutás után azonban olyan szerencsétlenül ütközött az Auxerre egyik játékosával, hogy a szünet előtt le kellett cserélni, és Antonio Adán állt be a helyére.

Dudek valószínűleg állkapocstörést szenvedett, az első orvosi vizsgálatok eredménye szerint várhatóan hat hetet kénytelen kihagyni.

 

Az Auxerre ellen mesterhármast szerző Karim Benzema a találkozót követően elmondta, hogy ez volt eddigi legjobb meccse a Real mezében.

„Ez volt az eddigi legjobb meccsem a Realban, és továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy még több játéklehetőséget kapjak. Ebben a csapatban egyre jobb leszek” – mondta a francia támadó.

A mesterhármast szerző csatárról, csapattársa, Cristiano Ronaldo is elismerően nyilatkozott.

„Karim megérdemelten szerzett mesterhármast, mert nagyon keményen dolgozott az elmúlt időszakban. Nem a legjobban alakultak a dolgai, de most frappáns választ adott a benne kételkedőknek” – nyilatkozta a portugál klasszis.

A Real Madrid szerdai győzelmével a csoportkör „legjobb” csapatának vallhatja magát. A királyi gárda egyedüliként 16 pontot szerzett a BL 32 csapatos csoportkörében. Érdekesség még, hogy Benzema első góljával a Real elsőként érte el a 300. találatot (az öngólokat is beleszámítva) a Bajnokok Ligájában.

A francia egyébként a harmadik Real Madrid-játékos, aki mesterhármast szerzett a BL-ben.

Az 1992-ben a BEK-et váltó BL-ben 1995-ben a spanyol Raúl, nyolc évvel később a brazil Ronaldo talált be Real-játékosként háromszor egy mérkőzésen.

Mint ismert, a Real Madrid José Mourinho eltiltása miatt Aitor Karanka vezetésével készült a francia csapat ellen. A megbízott tréner is elégedetten nyilatkozott Benzema teljesítményéről.

„Eddig is tudtuk, mire képes Karim, csak eddig nem mindig jött ki neki a lépés. Fontos volt neki ez a meccs, mert mostanában több pletyka is keringett a jövőjéről. Ha továbbra is ilyen keményen dolgozik, biztos vagyok benne, a gólok sem maradnak el. Sajnálom Jerzy sérülését, mert sokáig kellett várnia a lehetőségre, és nem is védett rosszul” – mondta Karanka.

„Sok emlékezetes pillanatunk volt a BL-ben, még ha utolsó helyen is végeztünk. Tudtuk, hogy a Real elleni idegenbeli meccs lesz mind közül a legnehezebb, és nem is tévedtünk. Bosszantó, hogy egyszer sem tudtunk a legjobb felállásban kiállni. Sok helyzetünk volt, de csak kevés gólt szereztünk belőlük. Két célunk van még a szezonban: a bajnokság és a Francia Kupa megnyerése” – nyilatkozta Jean Fernandez, az Auxerre edzője.  

Frank de Boer ideiglenes edzőként rögtön egy milánói győzelemmel debütált az Ajaxban, míg Massimiliano Allegri érthető módon nem volt megelégedve a Milan-játékosok hozzáállásával a kétgólos vereség után.

„Próbáltam átadni a játékosoknak a futballról alkotott filozófiámat, és úgy láttam, ezt meg is tudták valósítani a pályán. Nem voltam meglepve, mert sokan jöttek a klub utánpótlás-akadémiájáról, így tisztában voltam a képességeikkel. Igazi csapatként küzdöttek egymásért a játékosok, és egyáltalán nem mutatták a félelem legkisebb jelét sem. Próbáltuk megjátszani a csatárokat, vagy ha ez nem sikerült, türelmesen adogattunk. Sokat elmond, hogy 13 vagy 14 kapura lövésünk volt. Remélem, ez a győzelem elhiteti a fiúkkal, hogy képesek ilyen magas szinten játszani” – értékelt De Boer.

„Bár nem voltunk igazán motiváltak, nem ilyen meccset akartunk játszani. Mindig csalódást keltő egy BL-meccs elvesztése, többet kellett volna tennünk a győzelemért. Ha az egész csapat ilyen gyengén játszik, nehéz bárkinek is kitűnnie. Több játékosra is ráfér egy kis pihenő, ráadásul Flamini is megsérült, és nem is játszhat a hétvégén. Nehéz volt Ibrahimovic nélkül, de ő sem szerepelhet az összes meccsünkön” – mondta Allegri a kétgólos vereség után.

REAL MADRID–AUXERRE 4–0

 

 

MILAN–AJAX 0–2
 
EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA 
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
AC Milan (olasz)–Ajax (holland) 0–2
G: De Zeeuw (57.), Alderweireld (66.)
Real Madrid (spanyol)–Auxerre (francia) 4–0
G: Benzema (12., 72., 88.), C. Ronaldo (49.)
 A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Madrid 6 5 1 15–2 +13  16
2. AC Milan 6 2 2 2 7–7 0 8
3. Ajax 6 2 1 3 6–10 –4  7
4. Auxerre 6 1 5 3–12 –9  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik