BL-döntő: Nem mindig a jobb csapat nyer - Müller

Vágólapra másolva!
2012.05.20. 00:58
Címkék
A Bayern München játékosa, Thomas Müller szerint nem feltétlenül a jobb csapat diadalmaskodott a szombat esti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőben, ahol a Chelsea tizenegyesekkel múlta felül őket.

„Ilyen a labdarúgás. Már korábban is láthattunk erre példát, nem mindig a jobbik csapat emelheti fel a kupát a végén” – mondta a német válogatott játékos, akinek góljával a bajorok öt percig BL-győztesnek érezhették magukat.

Franz Beckenbauer szerint a Chelsea megérdemelten nyerte meg a sorozatot, hiába volt jóval kevesebb helyzete a döntőben, mint a Bayernnek.

„Miért az angol csapatot kellene okolni, amikor a Bayern nem volt képes gólokra váltani a fölényét? A szerencse a Chelsea oldalán állt ezúttal, ezért érdemli meg a BL-győzelmet. Még akkor is, ha a mérkőzés nagy részében a Bayern volt a jobb csapat” – nyilatkozta a bajor klub tiszteletbeli elnöke.

A müncheniek edzője, Jupp Heynckes szintén a kihagyott helyzetek miatt kesergett, valamint elárulta, ő hároméves szerződést ajánlana Roberto Di Matteónak Roman Abramovics helyében.

„Túl sok helyzetet elpuskáztunk. Összességében jól játszottunk, mi birtokoltuk többet a labdát. Nem tudtuk azonban kihasználni a lehetőségeinket, márpedig ezekkel élni kell, különben megbűnhődsz – nyilatkozta Heynckes, aki szerint edzőkollégája rászolgált a szerződéshosszabbításra. – Gratulálok a Chelsea-nek a győzelemhez. Ha Roberto Di Matteóról kérdeznek, annyit mondanék, hogy a Chelsea-nek egy hároméves kontraktust kellene neki ajánlania.”

További nyilatkozatokat itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik