BL-döntő: Nem volt szép, de megnyertük - Lampard

Vágólapra másolva!
2012.05.20. 00:46
Címkék
A Chelsea-t erősítő Frank Lampard elismerte, hogy nem játszottak gyönyörű futballt a Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München ellen, de örömét ez cseppet sem csökkentette.

„Nem volt gyönyörű, de megnyertük a Bajnokok Ligáját, elképesztő. Legfontosabb emberünk, Didier Drogba húzott ki ma bennünket a csávából, ő egy hős. Nélküle nem lennénk itt. A legnagyobb meccseken ő szerzi a gólokat” – dicsérte Lampard az egyenlítő találatukat a 88. percben megszerző elefántcsontparti csatárt, aki az utolsó tizenegyest értékesítette a párbaj során.

A Chelsea megbízott menedzsere, Roberto Di Matteo szintén Drogbát méltatta leginkább, a jövőjéről azonban nem beszélt.

„Óriási szívvel, elszántsággal és szenvedéllyel rendelkező játékosokból áll a csapatunk, csak ezzel nyerhettük meg ezt a trófeát. A Bayern jó csapat, és miután betalált, már nem sok időnk maradt a válaszra. Az ilyen mérkőzéseken szükség van azokra a játékosokra, akik a helyzet urai tudnak lenni – mondta Di Matteo, majd Drogbára tért rá. – Hihetetlen sokat tett ezért a klubért. Fantasztikus góllal tartott minket versenyben, majd belőtte a sorsdöntő tizenegyest. A jövőmről most nem beszélek.”

Maga Drogba a klubnál uralkodó szellemiségről áradozott:

„Chelsea-játékosként soha nem adhatod fel, az utolsó pillanatig küzdened kell. Ezt próbáljuk beleplántálni az új játékosokba is és a fiatalokba.”

A „kékek” sikerében legalább ekkora vagy még nagyobb szerepe volt Petr Cechnek is, aki a hosszabbításban egy, a párbaj során két tizenegyest hárított.

„Az egyenlítő gólunknál mindenkire nagyon büszke voltam, mivel nagyon nehéz dolgunk volt. Az első tizenegyesnél beleértem a labdába, és továbbra is hittem benne, hogy legalább egyet kivédek. Végül kettőt is sikerült, ami fantasztikus. Összesen hat tizenegyesnél vetődtem a jó irányba, és hármat hárítottam, szóval a házi feladatot elég jól megoldottam. Nem tudom leírni, milyen érzés kerített hatalmába. Ordítottam és azt sem tudtam, hol vagyok. Láttam, hogy Didier is ezt teszi. Életemben először mintegy húsz másodpercig nem tudtam, mit csináljak. El sem tudják képzelni, milyen érzés ez” – mesélt a döntő utáni állapotáról a cseh kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik