Csak döntetlent játszott Koppenhágában a Barcelona

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 22:43
null
Claudemir (jobbra) góljával bravúros döntetlent ért a Köbenhavn (Fotó: Action Images)
Címkék
Bár Lionel Messi góljával vezetett a Barcelona a Bajnokok Ligája D-csoportjának 4. fordulójában a Köbenhavn ellen idegenben, alig egy percig örülhettek, ugyanis a dán bajnok szép találattal egyenlített. Mivel több gól már nem született, a katalánok 1–1-gyel távoztak Koppenhágából.

 

KÖBENHAVN (dán)–BARCELONA (spanyol)

Csaknem egy éve nem nyert már a Barcelona idegenben a Bajnokok Ligájában, így a Köbenhavn ellen itt volt a megfelelő alkalom. A két héttel ezelőtti 2–0-s siker után Pep Guardiola hasonló folytatásban bizakodott, ám a mérkőzés elején nem ez történt.

Claudemir lőtt távolról alig fölé, majd Jesper Grönkjaer veszélyes bal oldali beadásait kellett többször is a katalán védőknek menteniük. A 11. percben mind a 38 ezer nézőnek összeszorult a gyomra, amikor a hazaiak csatárát, Dame N'Doyét Víctor Valdés kíméletlenül letarolta, de szerencsére a szenegáli támadó kisebb ápolás után folytathatta.

VICTOR VALDÉS LECSAP

 

Martin Vingaard mindkét szögletét kapura csavarta, Valdés azonban résen volt és védett. Az első Barcelona helyzetre a 22. percig kellett várni, amikor David Villa kapott remek labdát Andrés Iniestától, majd 11 méterről lőtt, de Johan Wiland kapus nagy bravúrral a kapufára tolta a próbálkozást.

Öt perccel később Sergio Busquets ziccerét is védte a svéd kapus, ám a 31. percben Lionel Messi lövésénél már tehetetlen volt. Keita fejelt le egy labdát Villa elé, aki elől ugyan mentettek a védők, ám Messi lecsapott a kipattanóra, és 10 méterről a kapuba lőtt (0–1).

Azonban csupán fél percig örülhettek a gránátvörös-kékek, ugyanis Grönkjaer sokadik jó megindulása után középre adott, a labdába Valdés rosszul ért bele, amelyet a hosszún érkező Claudemir 12 méterről lőtt a jobb kapufa segítségével a kapuba (1–1).

A szünetig hazai oldalon Oscar Wendt, míg a vendégektől Villa és Messi is próbálkozott – utóbbi a kapufát is eltalálta –, ám Víctor Valdés és Wiland is biztosan hárított, így újabb gól már nem esett.

A második játékrészt a Barcelona kezdte aktívabban, de hiába jutottak el a hazaiak tizenhatosáig, rendre pontatlanok voltak a befejezések. A 60. percben Iniesta ügyesen forgatta meg védőjét, majd ballal kapura lőtt, de Wiland védett.

Pár perccel később Keita is próbálkozott és úgy nézett ki, hogy már csak percek kérdése az újabb vendég találat. Azonban majdnem ismét a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám Bolanos centikkel lőtt a jobb alsó sarok mellé. A dánok lassan átvették a kezdeményezést, N'Doye ráadásul be is talált, igaz a játékvezető lökés címén érvénytelenítette a gólt.

Az edzők nem nagyon akarták megbontani a jól működő gépezeteket, mindezt bizonyítja, hogy csupán a 80. percben érkezett az első csere. A Villát váltó Pedro akár el is dönthette volna a három pont sorsát, ám a 91. percben hiába tekert remekül kapura, a labda a bal kapufáról kifelé pattant.

Az 1–1-es eredmény már nem változott, így a Barcelona csak egy pontot szerzett Koppenhágában.

KÖBENHAVN–BARCELONA 1–1

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
KÖBENHAVN (dán)–FC BARCELONA (spanyol) 1–1
Parken Stadion, Koppenhága. Vezette: Cristian Balaj (román)
Köbenhavn: Wiland – Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt – Bolanos, Kvist, Claudemir, Vingaard (Ottesen 90.) – Grönkjaer, N'Doye
Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Keita, Busquets, Xavi – Messi, Villa (Pedro 80.), Iniesta 
Gólszerő: Claudemir (32.), ill. Messi (31.)
AZ ÁLLÁS
1. FC  Barcelona 4
2 2
9–3 +6  8
2. FC Köbenhavn 4
2 1
1 4–3 +1  7
3. Rubin Kazany 4 3 1 1–2 –1  3
4. Panathinaikosz 4 2 2 1–7 –6  2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik