„Eto’o számára most volt karácsony”

Vágólapra másolva!
2010.09.30. 11:07
null
Samuel Eto’o volt a főszereplő a Werder ellen (Fotó: Action Images - archív)
Samuel Eto’o volt a főszereplője a tegnap esti Internazionale–Werder Bremen mérkőzésnek: a címvédő kameruni támadója mesterhármast szerzett a találkozón, majd a lefújást után nem volt hajlandó nyilatkozni az UEFA munkatársának.

 

Inter–Werder 4–0

„Eto’o oktatta a Werdert” – hirdette az egyik népszerű német sportportál az Inter–Werder Bremen mérkőzés lefújása után. A lesújtó vélemény helytálló, ugyanis a brémaiak nagyon gyengén, a kameruni támadó pedig nagyszerűen futballozott a tegnap esti mérkőzésen.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Néhány nagyszerű dolgot is bemutattunk a pályán az este, összességében elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Sok fontos játékosunk hiányzott, de a fiatalok remekül helyettesítették őket” – dicsérte társait a mesterhármast szerző Eto’o.

„Az előző szezonban is boldog voltam, amikor szélsőt játszottam, és most is az vagyok, középcsatárként – beszélt saját, pályán betöltött szerepéről a kameruni támadó, majd a hétvégi bajnokiról is ejtett néhány szót. – A Juventus remek együttes, le kell győznünk őket.”

A Werder Bremen vezetői rendkívül kritikusan értékelték csapatuk teljesítményét. „Nem is voltunk igazi ellenfelek. Minden szempontból túlságosan egyszerűvé tettük az Inter dolgát. Nem voltunk képesek rá, hogy megnehezítsük a feladatukat. Egyetlen passz elég volt ahhoz, hogy kijátszanak minket” – dühöngött a lefújás után Thomas Schaaf, a szezont gyengén kezdő Werder Bremen vezetőedzője.

A brémaiak ügyvezető igazgatója, Klaus Allofs sem volt elragadtatva a látottaktól. „Ha az Inter otthonában játszik egy csapat, muszáj kihasználnia a helyzeteit. Mi ezt nem tettük meg, ellenben az ő góljaiknál nagyon gyengén védekeztünk. Eto’o számára idén szeptemberben volt karácsony, annyi ajándékot adtunk neki…”

Az Inter támadója egyébként nem csak a pályán nyújtott produkciójával került a középpontba: a lefújás után hevesen gesztikulálva megtagadta, hogy interjút adjon az Európai Labdarúgó-szövetség kamerái előtt.

„Nem, nem, nem” – kiabált Eto’o, majd faképnél hagyva az Inter sajtófőnökét fejére húzta fejhallgatóját, és otthagyta az UEFA munkatársait. A szövetség riportere meglepődve tapasztalta a kameruni reakcióját, és elmondta, tudomása szerint az UEFA és Eto’o között korábban nem volt semmilyen nézeteltérés.

Tottenham–Twente 4–1

A csoport másik mérkőzésén, a két BL-újonc csatáján Rafael van der Vaart volt a főszereplő. „Különös meccs volt ez a számomra. Kihagytam egy büntetőt, majd gólt szereztem, végül kiállítottak – mondta a lefújás után a holland játékos. – Kicsit aggódtam, hogy nem nyerjük meg a találkozót, de a srácok fantasztikusan játszottak.”

Van der Vaart így nem léphet pályára az Internazionale elleni október 20-i mérkőzésen.

BAJNOKOK LIGÁJA 
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)–Twente (holland) 4–1
Gólszerző: Van der Vaart (47.), Pavljucsenko (50., 64. – mindkettőt 11-esből), Bale (85.), ill. Chadli (56.)
Internazionale (olasz)–Werder Bremen (német) 4–0
Gólszerző: Eto'o (22., 27., 81.), Sneijder (34.)

 AZ ÁLLÁS
1. Internazionale 2 1 1 6–2 +4  4
2. Tottenham 2 1 1 6–3 +3  4
3. Twente 2 1 1 3–6 –3  1
4. Werder Bremen 2 1 1 2–6 –4  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik