Giggs lehagyta Raúlt; Ferguson és a hülye kérdések

Vágólapra másolva!
2011.09.15. 11:36
null
Ryan Giggs (jobbra) 16. BL-szezonjában volt eredményes (Fotó: Action Images)
Címkék
A Benfica elleni Bajnokok Ligája-meccsen egyenlítő Ryan Giggs a találkozó után elmondta, ezúttal rajta volt a sor, hogy hozzátegye a magáét a Manchester United teljesítményéhez. A középpályás 16. BL-szezonjában volt eredményes, amivel lehagyta Raúlt. Sir Alex Fergusont elsősorban a kapuskérdésről faggatták (amit sajátos stílusban kommentált a skót menedzser), míg Jorge Jesus elmondta, jobbak voltak az MU-nál.

BENFICA–MANCHESTER UNITED 1–1

A Portugáliában kezdőként szerepet kapó Ryan Giggs meghálálta Sir Alex Ferguson bizalmát, hiszen az első félidő hajrájában szerzett bombájával pontot mentett csapatának. A középpályás elmondta, ezúttal rajta volt a sor, hogy hozzátegye a magáét az MU teljesítményéhez.

Fergusonnak nem tetszettek 
a meccs utáni kérdések
Fergusonnak nem tetszettek a meccs utáni kérdések

„Szerencsés vagyok, hogy ilyen remek játékosokkal szerepelhetek együtt. Az utóbbi években remek mérlegünk alakult ki az európai meccseken, különösen idegenben, nagyon örülök, hogy ezúttal is sikerült folytatnunk ezt a sorozatot. Tudtuk, hogy kemény meccs vár ránk, főleg az ellenfél vezető gólja után vált nehézzé a helyzet" – nyilatkozta Giggs a meccs után.

„Vannak meccsek, amikor az egyéni képességekre van szükség a gólszerzéshez és a helyzetbe kerüléshez, ezúttal rajtam volt a sor, hogy hozzátegyem a magamét, máskor másvalaki lép elő. A második félidőben is volt egy nagy helyzetem, a kapus kifutott elém, talán meg kellett volna próbálnom átemelni. Összességében elégedettek vagyunk az 1–1-el, hiszen a legnagyobb csoportriválisunk otthonában értük el" – tette hozzá a játékos.

Giggs az utóbbi hét BL-góljából a harmadikat szerezte a Benfica ellen, és ez a 16. szezonja a Bajnokok Ligájában (a 17-ből) a 37 éves középpályásnak, amelyben eredményes tudott lenni. Ezzel, Raúlt is megelőzve, egyedül vezeti a legtöbb BL-szezonban gólt szerző játékosok listáját.

Fergusonnál elsősorban arról érdeklődtek, hogy a Benfica ellen kezdő, és magabiztos teljesítményt nyújtó Anders Lindegaard vajon bevédte-e magát a Chelsea elleni rangadóra?

„David de Gea fog játszani vasárnap. Ez volt a megállapodásunk a meccs előtt. Nem értem miért kell ilyen hülye kérdéseket feltenni" – reagált a MU menedzsere a brit ITV televízió riporterének (aki Kenny Dalglish, a Liverpool menedzserének lánya) kérdésére.

FERGUSON ÉS A HÜLYE KÉRDÉSEK

Lindegaard egyébként elismerte, az ilyen meccsekért érdemes futballozni:

„Jól éreztem magam a pályán. Ezért érdemes futballozni. Nagy volt a hangzavar, de így is hallottam a saját szurkolóink biztatását. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de azt sajnálom, hogy az ellenfél gólját nem tudtam megakadályozni" – mondta a dán hálóőr.

Óscar Cardozo ötödik BL-gólját szerezte a szerdai meccsen, nála többet, szám szerint hetet csak Roque Santa Cruz jegyez a paraguayiak közül.

A portugálok mestere, Jorge Jesus szerint jobbak voltak az angoloknál:

„Egy topcsapattal találkoztunk, amely kiváló és tapasztalt játékosokkal rendelkezik. Jól futballoztunk, segítették egymást játékosaim, hátul kiválóan védekeztünk, elöl pedig rendre zavart okoztunk az ellenfél védelmében – nyilatkozta a találkozó után Jesus. – A Benfica nyert volna, ha pontozásos a küzdelem, de a döntetlen sem rossz az MU ellen. Ha egy ilyen csapat ellen lépsz fel támadólag, már nem lehetsz rossz. Az angolok a csoport esélyesei, otthon verhetetlenek, mi, a többiek a második helyért harcolunk csak a csoportban."

Javi Garcia, a Benfica középpályása szerint bizonyították, hogy minden csapatnak meggyűlhet a baja velük:

„Próbáltuk leszűkíteni a területet, és nem is volt sok lehetősége a Manchesternek. Ha a továbbiakban is így fogunk játszani, minden csapatnak nehéz dolga lesz, ha le akar győzni minket. Nem jelenteném még ki, hogy mi vagyunk a két legjobb csapat a csoportban, de remélhetőleg bejutunk a legjobb 16 közé" – mondta Garcia.

BENFICA–MANCHESTER UNITED 1–1

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Benfica (portugál)–Manchester United (angol) 1–1 (Cardozo 24., ill. Giggs 42.)
Lisszabon, Estádio do Sport Lisboa e Benfica. V: Skomina (szlovén)
G: Cardozo (24.), ill. Giggs (42.)
FC Basel (svájci)–Otelul Galati (román) 2–1 (F. Frei 39., A. Frei 84. – 11-esből, ill. Pena 58.)
Basel, St. Jakob Park. V: Collum (skót)
G: F. Frei (39.), A. Frei (84. – 11-esből), ill. Pena (58.)
K: Huggel (88.), ill. Salageanu (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik