Hazard-t aprították, Ronaldo újabb csúcsokra tör - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 11:41
Cristiano Ronaldo újabb rekordok közelébe került, a Galatasaray szurkolói nagyon lelkesek voltak Londonban, csapatuk azonban nem hálálta meg a biztatást a Chelsea ellen. Jöjjenek a keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők érdekességei. Ha valaki elfelejtette volna: a Chelsea 2–0-ra legyőzte a Galatasarayt, míg a Real Madrid 3–1-re a Schalkét – természetesen mindkét győztes továbbjutott.

A NAP KÉPE

A NAP KÉPE

Eden Hazard túlzás nélkül a Galatasaray elleni meccs egyik legjobbja volt a Chelsea-ben, a mozgékony belga szélső kiváló labdákkal szolgálta ki a társakat, és több akció is tőle indult. A török csapat védői alig-alig tudták tartani a lépést vele, megállítani pedig szabályos eszközökkel nem nagyon sikerült. Erről tanúskodik az alábbi felvétel is, amelyen Hazard sportszára igencsak megviselt állapotban látható.

A NAP LÖVÉSE

Didier Drogba visszatérése a Stamford Bridge-re sok érzelmet váltott ki, a londoni szurkolók hatalmas molinóval fogadták a korábbi közönségkedvencet. A „Drogba, egy legenda” feliratú molinót a Galata elefántcsontparti csatára egy szabadrúgásból telibe is trafálta – ehhez az kellett, hogy legalább 10 méterrel a kapu fölé bombázzon. Sikerült!

A NAP MEGHATÓ PILLANATA

Köztudott, hogy Didier Drogba és José Mourinho jó kapcsolatot ápol, amióta együtt dolgoztak a Chelsea-nél. A két ikon sok év után ismét találkozott a Stamford Bridge-en, az elefántcsontparti csatár pedig egy öleléssel köszöntötte korábbi mesterét.

A NAP OSTROMLÓJA

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid kiválósága újabb rekordok megdöntésének közelébe került. Az aranylabdás portugál a jelenlegi BL-szezonban 13 gólnál tart – így az első Real-játékos, aki 13 gólt szerez egy BL-szezonban –, ezzel egy találatra van Lionel Messi rekordjától (14, 2011–2012). A blancók támadója egyébként legutóbbi hét Bajnokok Ligája-meccsén egyaránt gólt szerzett, nála többet sorozatban csak Ruud van Nistelrooy tudott (a holland klasszis egymás után kilenc mérkőzésen talált be a BL-ben).

Drogba számára érzelmes volt a visszatérés a Stamford Bridge-re
Drogba számára érzelmes volt a visszatérés a Stamford Bridge-re

A NAP KISZOLGÁLÓJA

Gareth Bale egyre inkább bizonyítja, hogy érdemes volt őt csillagászati összegért átigazolnia a Real Madridnak a Tottenhamtől. A walesi szélső ebben a szezonban 14 gólpassznál jár, ezzel ebben a mutatóban a legjobb a spanyol élvonal (Primera División) játékosai között. A Bajnokok Ligájában négy gólnál és két asszisztnál jár.

A NAP BUKOTT VEZÉRE

Roberto Mancini a keddi mérkőzés előtt még azzal viccelődött, hogy meghívja José Mourinhót vacsorázni, ha nyer a Galata Londonban (a portugál nem kért az ajánlatból). A török csapat nemhogy nem nyert a Chelsea ellen, de borzalmasan is játszott, szinte meg sem nehezítette a kékek dolgát. Ezt utólag az olasz tréner is elismerte. „Sajnálom a szurkolóinkat, ők voltak a legjobbak. Semmit sem csináltunk a pályán, nem érdemeltünk továbbjutást” – mondta Mancini a találkozó után.

A NAP VISSZAESŐJE

A Galatasaraynak egyértelműen hiányzik Burak Yilmaz gólerőssége. A török válogatott támadó a legutóbbi szezonban kilenc Bajnokok Ligája-meccsen nyolc gólt szerzett, a jelenlegi idényben hat meccsen még nem tudott betalálni. Egyébként a Galata első és egyetlen kapura lövése a 90. percben jött a Stamford Bridge-en.

A NAP LEPARKOLT BUSZA

A Chelsea lehúzta a rolót a Galata ellen, a londoniak a Liverpool elleni 2009-es 4–4 óta a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában nyolc mérkőzésen öt gólt kaptak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik