Herczeg: Esélytelenül a meglepetés a célunk

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 10:40
Címkék
A DVSC szerdán Lyonban lejátssza az utolsó BL-csoportmeccsét, és ezzel ebben a szezonban búcsúzik a sorozattól. Herczeg András klubmenedzser a sok sérült ellenére bízik abban, hogy csapata esélytelenül is képes lesz meglepetést okozni. A keddi, franciaországi elutazást megelőzően Varga József, a DVSC játékosa autista gyereknek segített meze elárverezésével.
Varga József jó teljesítményének köszönhetően kétszázezer forintot ér a meze (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Varga József jó teljesítményének köszönhetően kétszázezer forintot ér a meze (Fotó: Szabó Miklós, archív)

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, sérülés miatt nem utazik Franciaországba a DVSC-TEVA három kulcsjátékosa, akik vélhetően a kezdőcsapatban kaptak volna helyet szerda este a Lyon elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

 

A montenegrói kapust, Vukasin Polekszicset az injekciókúra ellenére bordasérülése és hátizomproblémái tartják itthon, hétfőn sem ő, sem a térdszalaggyulladással bajlódó, tízszeres válogatott Rudolf Gergely nem edzett a kerettel. A harmadik hiányzó Leandro de Almeida: a brazil-magyar védő szintén térdsérülés miatt nem lehet a delegáció tagja.

„Bíztam benne, hogy a trióból legalább Rudolf Gergely vállalja a játékot – mondta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a Nemzeti Sportnak. – Leandro az utolsó őszi bajnokin beszállt, de az MTK elleni kupamérkőzéseken rá már nem számíthatunk, nincs értelme kockáztatni. A két mezőnyjátékos kiesése – nem megfeledkezve a kapus Vukasin Polekszicsről sem – felborította az előzetes elképzeléseinket. Komplikálja a helyzetet, hogy több poszton használható futballistákról van szó. Ezek nem sirámok, csak a tények: nélkülük kell megoldanunk az utolsó feladatot."

A szakember ennek ellenére bizakodó a holnapi lyoni találkozó előtt.

„A Lyon az eddigi szereplésével bebizonyította, hogy nagyon erős csapat, nem véletlenül harcolta ki elsőként a továbbjutást a BL-ben. Ettől függetlenül nagyon komolyan veszi majd a találkozót, ezért a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk, mert a franciák hazai pályán még nagyobb nyomás alatt tartanak majd minket, mint a budapesti meccsen. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon jó lenne, ha kellemes meglepetést tudnánk szerezni ezen az utolsó összecsapáson, s nem csak eredményben, hanem játékban is" – nyilatkozta klubja hivatalos honlapjának Herczeg.

A mai elutazást megelőzően az együttes középpályása, Varga József  részt vett egy jótékonysági árverésen, melyen két szurkoló kétszáz-kétszázezer forintot fizetett a középpályás egy-egy mezéért, amelyekett a DVSC játékosai dedikáltak. A bevételt hódmezővásárhelyi autista gyerekek kapják.

Korábban egy másik debreceni futballista, a csapat első BL-gólját szerző Czvitkovics Péter ajánlotta fel az első találatért a Nemzeti Sporttól kapott egymillió forintot két, daganatos beteg gyermekekkel foglalkozó alapítvány részére.  

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 5 4 0 1 12–6 +6  12
2. Lyon 5 3 1 1 8–3 +5  10
3. Liverpool 5 2 1 2 4–5 –1  7
4. Debrecen 5 0 0 5 5–15 –10  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik