Kassai Viktor: Készen állunk a mérkőzésre!

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 13:13
null
Kassai Viktor és csapata felkészült a döntőre (Fotó: uefa.com)
Címkék
A Barcelona–Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt dirigáló Kassai Viktor a találkozó előtt elmondta: készen áll a feladatra. A magyar játékvezető reméli, hogy remek mérkőzést és a futball ünnepét hozza a mai meccs.

„A Bajnokok Ligája döntője abszolút csúcsmérkőzésnek számít, azt várjuk, hogy a futball igazi ünnepe legyen. Remélem, hogy a stadionba kilátogató szurkolók és a tévénézők is élvezni fogják a találkozót, és jó meccset fognak látni” – idézi az uefa.com Kassai Viktort.

Mint ismert, a játékvezetők nem nyilatkozhattak a mérkőzés előtt a sajtó képviselőinek, még csak annyit sem mondhattak, hogy „örülnek a feladatnak", az európai szövetség azonban megszólaltathatta a magyar játékvezetőt.

„Ugyanúgy készülünk, mint más mérkőzések előtt, az a fontos, hogy sose változtasd meg a stílusodat. Fontos, hogy szellemileg nagyon koncentráljunk, hogy fizikálisan is a csúcson legyünk. Mindkét tekintetben készen állunk.”

Kassai Viktor természetesen kiemelte, hogy ez a siker nemcsak az ő, hanem segítői érdeme is.

„Nagyon nagy elismerés számomra és az egész csapat számára. Fontos megemlíteni, hogy a játékvezető nem egyedül végzi a feladatát. A csapatban heten vagyunk, s mindannyian a legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni” – vélekedett.

Munkáját Erős Gábor és Ring György asszisztensek, Fábián Mihály és Bognár Tamás a két kapunál elhelyezkedő játékvezető-segítők, Vad II István pedig mint tartalék játékvezető támogatja majd. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst („biztonsági tartalékot") is jelölt Kispál Róbert személyében.

„Természetesen nagyon büszkék vagyunk. Palotai Károly óta hazánk második alkalommal vezethet döntőt – legutóbb, tizennégy évvel ezelőtt Puhl Sándor tehette ugyanezt. Nagyon nagy elismerés és öröm számunkra, hogy folytathatjuk a magyar játékvezetés hagyományait" – tette hozzá Kassai

A magyar játékvezetésnek jelentős hagyományai vannak. Nem ez az első eset, hogy magyar bíró dirigálja a legrangosabb kupadöntőt. Puhl Sándor személyében 1997-ben, a Juventus–Dortmund mérkőzésen már érte hasonló megtiszteltetés a magyar játékvezetői kart. Korábban pedig Palotai Károly vezethetett még BEK-finálét: 1976-ban a Bayern München–Saint-Étienne, míg 1981-ben a Liverpool–Real Madrid összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik