Kornyilenko: Győztünk mi már Barcelonában

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 13:49
null
A tavalyi FC Barcelona–Rubin Kazany találkozó végén a vendégek örülhettek (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában az első hely már elkelt, ám hogy az FC Barcelona mögött melyik csapat jut tovább, az csak az utolsó fordulóban dől el. A Köbenhavn látszólag páholyban érezheti magát, hiszen pontelőnye van a Rubin Kazannyal szemben, ráadásul hazai pályán fogadja a Panathinaikoszt, míg az oroszok a Camp Nouban lépnek pályára. A Rubint azonban nem szabad lebecsülni, hiszen tavaly például győzni tudott a Barca otthonában.

 

FC Barcelona–Rubin Kazany

„Most bánhatjuk igazán, hogy az első meccsünkön egy nullára kikaptunk Koppenhágában, a dánok semmivel sem voltak jobbak nálunk – mondta Szergej Kornyilenko, a Rubin támadója. – Persze nincs veszve semmi, győztünk mi már a Barcelona otthonában."

Így igaz, tavaly 2–1-re nyertek a Camp Nouban, hazai pályán pedig eddig kétszer ikszeltek (0–0 és 1–1) a katalán óriással, amely így negyedik meccsén először verheti meg a tatárföldi gárdát.

A Rubin esélyeit növeli, hogy Pep Guardiola a biztos csoportelsőség tudatában öt játékosát is pihenteti, így Xavi, David Villa, Pedro, Dani Alves és Seydou Keita biztosan nem lép pályára kedden, a B-csapatból felhívott öt fiatal (Marc Bartra, Andreu Fontas, Thiago Alcántara, Jonathan dos Santos és Víctor Vázquez) viszont reménykedhet abban, hogy szerepet kap a találkozón.

FC Köbenhavn–Panathinaikosz

Csinálhat azonban bármit a Kazany, ha a Köbenhavn hazai pályán legyőzi a csoport utolsó helyén végző Panathinaikoszt, akkor a dánok készülhetnek a nyolcaddöntőre. Nagy dolgot vihet tehát véghez a koppenhágai csapat, amelynek edzőjét egyáltalán nem zavarja a nagy tét, sőt.

„Imádom azt a feszült légkört, ami az ilyen meccseket övezi, most történelmet írhatunk. Mikael Antonsson jól van, így kezdő lesz. Kicsit talán kockázatos a szerepeltetése, de ő olyan, mint Dolph Lundgren a Rocky IV-ben" – jelezte Stale Solbakken, hogy svéd védője is bevethető lesz a sorsdöntő találkozón.

A képlet egyébként egyszerű: ha a Köbenhavn legalább annyi pontot szerez ma este, mint a Rubin, akkor továbbjut, ellenkező esetben az oroszok kerülnek a legjobb 16 közé.

BAJNOKOK LIGÁJA 
D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
FC BARCELONA (spanyol)–RUBIN KAZANY (orosz)
Barcelona, Camp Nou, 20.45. Vezeti: Eriksson (svéd)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Barcelona: Pinto – Adriano, Puyol, Piqué, Maxwell – Busquets, Mascherano, Alcántara – Messi, Bojan, Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola
Rubin: Rizsikov – Szalukvadze, C. Navas, Orehov, Ansaldi – Martins, Noboa, Murawski, Kalesin – Kornyilenko, C. Eduardo. Vezetőedző: Kurban Bergyijev
 
FC KÖBENHAVN (dán)–PANATHINAIKOSZ (görög)
Koppenhága, Parken Stadion, 20.45. Vezeti: Meyer (német)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Köbenhavn: Wiland – Pospech, Antonsson, Z. Jörgensen, Wendt – Bolanos, Claudemir, Kvist Jörgensen, Vingaard – Grönkjaer, N'Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken
Panathinaikosz: Corvasz – Vyntra, Boumsong, Kanté, Szpiropulosz – Kacuranisz, Gilberto Silva – Marinos, Luis García, Hrisztodopulosz – D. Cissé. Vezetőedző: Jesualdo Ferreira

 

A D-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. FC Barcelona 5 3 2 12–  3 +9  11
2. FC Köbenhavn 5 2 1 2   4–  4   0 7
3. Rubin Kazany 5 1 3 1   2–  2   0 6
4. Panathinaikosz 5 2 3   1–10 –9  2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik