Köteles egy év mellőzés után a főtáblára segítheti a Genket

Vágólapra másolva!
2011.08.23. 16:11
null
Köteles László visszaszerezte helyét a <br />Genk kapujában (Fotó: Szabó Miklós– archív)
Címkék
Egy év után ismét Köteles László a KRC Genk első számú kapusa. A belga aranyérmes csapat a magyar légiósaival a Bajnokok Ligája főtáblájára hajt. A BL-szereplés utólagos gyógyírt jelentene a tavaly parkolópályára került kapusnak, s ehhez a rájátszás visszavágójának 1–2-ről nekifutó Genknek a Maccabi Haifát kell elsöpörnie az útjából.

– Mikor dobja piacra az első albumát?
– A zene, a remixek készítése hobbi, a futball az első a sorban, a többi ráér, a lemez is – mondta nevetve Köteles László.

– Egy éve is így gondolta, amikor a bajnokikon a Genk kispadján ücsörgött?
– Ugyanígy, bár kétségtelen, sok minden történt velem és körülöttem az utóbbi tizenkét hónapban. Lekopogom, minden a legjobb irányba mutat és halad.

– Az izraeli Bajnokok Ligája-selejtezőn például még Franky Vercauteren irányította a csapatot, a hétvégi bajnokin már Pierre Denier dirigált az oldalvonal mellől. Vercauterennel nyerték meg a Jupiler League-et, a BL kapujában állnak – nem bizarr a távozása? Ki lesz az utódja?
– A Genknél Pierre Denier afféle örökös beugró, állandó másodedző, aki nem akar hosszú távon főnök lenni. Most is átadja majd a helyét, viszont fogalmam sincs róla, kinek. A média találgat, bedobták a korábban a Schalkét és a PSV-t is irányító Huub Stevens nevét, a Lyonból menesztett Claude Puel szintén felkerült az újságok ranglistájára. Őszintén szólva ő aligha kerül hozzánk: csak franciául beszél, Genkben viszont a flamand az edzők nyelve. Belga vagy holland tréner lesz a befutó, de ennél precízebb tippem nincs. Vercauteren döntésében – abban, hogy elfogadta az al-Dzsazira ajánlatát – nem kizárólag a magasabb fizetés dominált, bár róla sem mondható el, hogy ellensége lenne a pénznek. A háttérrel akadhattak gondjai, de az ő ügyét illetően is sötétben tapogatózunk. Azt mondjuk mi is furcsálltuk, hogy a szezonnak tizennyolc mezőnyjátékossal és két kapussal vágtunk neki – az előző idény második és negyedik számú kapusával. Az előbbi lennék én. A kívánságlistáját nem vették figyelembe, a klub nem erősítette meg a keretet. Vercauteren sokkal ambiciózusabb figura annál, hogy szó nélkül hagyjon egy ilyen lépést, pontosabban a mozdulatlanságot.

– Mi nem stimmelt Izraelben?
– A kint kettő egyre elveszített első meccsen a védelem nem állt feladata magaslatán, az első félidőben pocsékul futballoztunk. Négy négy kettes szisztémában játszunk, de Izraelben átálltunk a háromcsatáros formára. Gólt akartunk szerezni – amivel kis híján kivégeztük magunkat. A szünet után a megszokott hadrendet alkalmaztuk, nyerhettünk volna, de a Maccabi kapusa szenzációsan védett. Genkben a dél-afrikai vb-döntőn fújó Howard Webb lesz a bíró. Angol, engedi a kemény játékot, ami nekünk kedvez, a hazai környezet sem jelent hátrányt, plusz meggyőződésem: a Genk jobb csapat a Maccabinál. A vendégek vannak előnyben, mégis esélyesebbnek tartom magunkat. Csak el kell kezdenünk focizni.

A TELJES INTERJÚT, AMIBEN KÖTELES BESZÉL AZ ÚJ RIVÁLISÁRÓL, VALAMINT A KISPADON TÖLTÖTT ÉV TAPASZTALATAIRÓL, ELOLVASHATJÁK A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

A ZÜRICHNÉL ÉS A VILLARREALNÁL BÍZNAK A TOVÁBBJUTÁSBAN

A Bayern München hazai pályán 2–0-ra nyert az FC Zürich ellen az első mérkőzésen, így fél lábbal már a csoportkörben érezheti magát. Ennek ellenére a svájciak még nem mondtak le a továbblépésről:

 

„Még hiszünk benne, hogy van esélyünk. Münchenben az első félidőben nagyon megnehezítettük a bajorok életét. Két gólt kell szereznünk a visszavágón, még teljesen nyitott a párharc" – mondta Urs Fischer, a Zürich vezetőedzője.


„Komolyan vesszük a találkozót, hazai pályán biztosan bátrabban, támadóbb felfogásban fognak játszani. Mi azonban ezt nem akarjuk nekik hagyni. Egy dolgot nem szabad megtenni az európai futballban, hogy lebecsülöd az ellenfeledet. A lehető legjobb összeállításunkban fogunk szerepelni" – nyilatkozta Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője.

 

A Villarreal egygólos hátrányból várja a dán OB elleni visszavágót, ennek ellenére a spanyolok biztosak a dolgukban:

 

„Egységes az öltözőnk, tudjuk, ha keményen dolgozunk a meccs folyamán, akkor meglesznek a helyzeteink. Bár Dániában nem tudtunk a kapuba találni, teljesen megbízunk a támadóinkban, akik képesek gólokat szerezni. Nem lehetünk túlzottan magabiztosak, de hiszem, hogy a saját stadionunkban teljesen más meccset játszunk, mint előző héten" – mondta el várakozásait Bruno Soriano, a Villarreal középpályása.

BAJNOKOK LIGÁJA, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
APOEL (ciprusi)–Wisla Kraków (lengyel) (0–1) 20.45
KRC Genk (belga)–Maccabi Haifa (izraeli) (1–2) 20.45 (Tv: TV2)
Malmö FF (svéd)–Dinamo Zagreb (horvát) (1–4) 20.45
NEM BAJNOKI ÁG
Villarreal (spanyol)–OB (dán) (0–1) 20.45 (Tv: Digi Sport Plus)
FC Zürich (svájci)–Bayern München (német) (0–2) 20.45 (Tv: Digi Sport)
A párosítás után zárójelben az első meccsen született eredmény szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik