Lucescu: A Roma-játékosok nem profiként viselkedtek

Vágólapra másolva!
2011.03.09. 12:29
null
De Rossi (jobbra) nem csak a lábát használta kedd este (Fotó: Action Images)
Címkék
Mircea Lucescu szerint a Roma futballistái nem viselkedtek profiként csapata, a Sahtar Doneck ellen. Az ukrán csapat 3–0-ra nyert hazai pályán – így összesítésben 6–2-vel búcsúztatta a Romát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében –, ám a „farkasokat” irányító Vincenzo Montella nem volt elégedetlen az övéivel.

A Roma jól kezdte a visszavágót, és bár Tomás Hübschman góljával a doneckiek szerezték meg a vezetést, a 28. percben a vendégek megkapták az esélyt az egyenlítésre. A javukra megítélt büntetőt azonban Borriello kihagyta, nem sokkal később Philippe Mexest kiállították, ezután pedig már nem volt esélye az olasz gárdának.

„Mindig az adott mérkőzés előtt jelölöm ki a tizenegyesrúgókat. Ezúttal Pizarrót választottam, de átengedte Borriellónak a büntető elvégzésének jogát. A meccs előtt azt kértem a játékosoktól, hogy az eredmény ellenére is küzdjenek és játsszanak, ezt a piros lapig kifejezetten jól teljesítették. A kiállítás mindent megváltoztatott" – vélekedett Montella.

„Őszintén szólva, nem láttam De Rossi könyöklését, ettől függetlenül sosem szabad elvesztenünk a fejünket, és hagyni, hogy eluralkodjanak rajtunk az érzelmeink" – tette hozzá az olasz szakember.

Borriello elárulta, miért ő végezte el a büntetőt az arra kijelölt Pizarro helyett.

DE ROSSI KÖNYÖKLÉSE 3-4 MECCSES ELTILTÁST ÉRHET

A Sahtar Doneck már az AS Roma elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzése után is tiltakozott Daniele De Rossi viselkedése miatt, a visszavágó után pedig hivatalosan is panaszt tesz a „farkasok" középpályására, aki könyökkel leterítette Darijo Srnát.

Howard Webb játékvezető nem látta az esetet (sőt, reklamálásért Srnának adott sárgát!), így az UEFA fegyelmi bizottsága a mérkőzés felvételeinek megtekintése után dönt a büntetésről: De Rossi három- vagy négymeccses eltiltást kaphat.

„Két városi derbin is eredményes voltam tizenegyesből, de az edzőváltás után megvonták tőlem a bizalmat, úgy, hogy még csak nem is beszéltek velem erről. Természetesen ha Francesco Totti a pályán van, ő áll a labda mögé. Most mondtam Pizarrónak, hogy engedje át nekem, mivel már rég rúgtam gólt, és véget akarok vetni ennek a rossz sorozatnak. Vállalom a felelősséget a hibámért, a büntető megváltoztathatta volna a játék menetét. A piros lapig egyébként jobban játszottunk a Sahtarnál a saját pályáján."

A Borriello által említett Tottit nem cserélte be Montella, amit láthatóan nehezen viselt a kapitány, az újságíróknak azonban csak annyit vetett oda, hogy nincs mondanivalója.

Lucescu szerint az ellenfelük rossz vesztesnek bizonyult.

„A Roma-játékosok túl feszültek és kemények voltak, nem profikként viselkedtek – kezdte mondandóját a román szakember. – Bíztam benne, hogy jól fogunk játszani, akárcsak a csoportmeccseken, mert jól tudtam, mi a Roma gyengesége. Fontos eredményt értünk el, különösen, hogy az olaszok jól kezdték a mérkőzést."

„A gól után felszabadultabban futballoztunk, amely nyilvánvalóan irritálta az ellenfelet, így Mexest ki is állították. Egyértelmű volt, hogy az emberelőnyben mi uraltuk a mérkőzést, és további két gólt szereztünk" – fogalmazott Lucescu.

A Sahtar játékosai nem meglepő módon önbizalomtól duzzadva nyilatkoztak továbbjutásuk után.

„Nem kezdtünk jól, és a szerencsére is szükségünk volt az első gólunknál, majd a tizenegyesnél – mondta a brazil származású horvát válogatott csatár, Eduardo. – Sokat jelentett szurkolóink támogatása, elképesztő volt, ahogy biztattak minket végig a kilencven perc alatt. Azt hiszem, megmutattuk, hogy meghatározó tényező lehetünk Európában."

„Nem számít, kivel kerülünk össze a negyeddöntőben. Ezt a sikert nem szabad sokáig ünnepelnünk, de biztosak vagyunk benne, hogy még ennél is messzebb juthatunk" – idézi a soccer.ru Darijo Srnát.

Az olasz lapok nem kímélték az AS Romát: a Corriere dello Sport főcíme „Roma, mekkora égés!" volt, azzal a megjegyzéssel, hogy a „farkasok" nemcsak a meccset, de a fejüket is elvesztették... A La Gazzetta dello Sport szerint „A Sahtar Doneckben elsöpörte a Romát”.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sahtar Doneck (ukrán)–AS Roma (olasz) 3–0 (Hübschman18., Willian 58., Eduardo 87.)
Továbbjutott: a Sahtar, kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik