Lyonban most ideális ellenfélnek tűnik a DVSC

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 19:35
null
Lyonban remélik, Kim Källströmöt (jobbra) és társait nem tudja megszorongatni a DVSC (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Olympique Lyon labdarúgócsapata immár több mint egy hónapja nyeretlen. A francia klubnál úgy vélik, hogy a Debreceni VSC elleni Bajnokok Ligája-találkozón a csapat megtöri a rossz sorozatot. Eközben Zoran Szpisjak már annak is örülne, ha együttese kapott gól nélkül megúszná az utolsó fellépést az európai csúcsligában.


Az Olympique Lyonnál nem is tagadják, hogy örülnek a Debrecen vendégjátékának. A szurkolók mellett a játékosok és a vezetők is úgy gondolják, hogy Herczeg András együttese az ideális ellenfél arra, hogy a csapat megtörje hatmérkőzéses nyeretlenségi sorozatát.

„Nem normális, hogy itt tartunk. Mentális problémáink vannak és most egyszerűen többet kell kiadnunk magunkból” – mondta Hugo Lloris, a hétszeres francia bajnok együttes kapusa arra, hogy a Lyon immár október 21-e, a Saint-Etienne elleni 1–0-ra végződő mérkőzés óta nem nyert találkozót – semmilyen fronton.

A pocsék sorozat következtében a francia sajtó szerint Claude Puel vezetőedző posztja sincs teljes biztonságban, bár az elnök, Jean-Michel Aulas határozottan tagadta a találgatásokat. „Mindig is azt mondtam, hogy Puel kitölti a négyéves szerződését, most sem merült fel a menesztése, úgy látom, hogy minden nap, mindent megtesz a lehető legjobb eredményekért” – mondta a klubvezető, aki hozzátette, hogy a télen a stáb kéréseinek megfelelően erősítések várhatók.
 

SZPISLJAK: JÓ LENNE KAPOTT GÓL NÉLKÜL MEGÚSZNI

Zoran Szpisljak, a Debreceni VSC szerb edzője szerint nagyon nehéz mérkőzés vár a hajdúságiakra szerdán a Lyon otthonában, és már azzal is elégedett lenne, ha kapott gól nélkül megúsznák az összecsapást.

„Annak ellenére, hogy a hazaiak már továbbjutottak, biztos vagyok benne, hogy szeretnének szépen búcsúzni a Bajnokok Ligája csoportkörétől. Arról nem is beszélve, hogy saját közönségük előtt szerepelnek. A motivációjukkal tehát nem lesz gond, de ez igaz ránk is, hiszen mi sem tettünk le a jó eredmény eléréséről” – olvashatóak a szakember szavai a klub hivatalos honlapján, a dvsc.hu-n.

„Nem lesz egyszerű, mert sérülés miatt három kulcsjátékosunk, Polekszics, Leandro és Rudolf el sem utazott a találkozóra. Az ilyen szituáció benne van a futballban, akik a helyükre állnak, azoknak kell bizonyítaniuk. Óriási lenne kapott gól nélkül megúszni az összecsapást, de valljuk be, erre kevés az esély… Ez tehát azt jelenti, hogy nagyon fontos lenne betalálnunk a Lyon kapujába. Fegyelmezett játékkal és némi szerencsével ez össze is jöhet."

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 5 4 1 12–6 +6  12
2. Lyon 5 3 1 1   8–3 +5  10
3. Liverpool 5 2 1 2   4–5 –1  7
4. Debrecen 5 5 5–15 –10  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik