Marcelo: Egy adósságot törlesztettünk

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 07:49
null
Marcelo megünnepelte a győzelmet, majd jobbulást kívánt a riválisnak (fotó: Action Iamges)
Címkék
A Real Madrid labdarúgócsapata az idegenbeli 1–1-es döntetlen után a hazai visszavágón 3–0-ra győzött a francia Lyon ellen, így 2004 óta először jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A madridiak portugál edzője számára ez a dolog nem bír különösebb szenzációval, José Mourinho szerint teljesen normális, hogy a Real Madrid ott van a kontinens legjobb nyolc klubja között.

 

„Mi vagyunk a Real Madrid, így teljesen normális dolog, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben – mondta szerénységét picit félretéve José Mourinho a Lyon kiejtését követően. – Nem történt semmi különös. A szünetben egygólos vezetésünknél arról beszéltünk, hogy ezt az előnyt még nem lehet biztosan megvédeni, ezért továbbra is kontroll alatt kell tartanunk a mérkőzést."

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Internazionale (olasz), Manchester United (angol), Real Madrid (spanyol), Sahtar Doneck (ukrán), Schalke (német), Tottenham Hotspur (angol)

A pénteki negyeddöntős sorsolás előtt José Mourinho több riválissal szemben személyesen is érintett, nem kertelt, amikor elmondta: melyik klubokat kerülné el szívesen. Nem meglepő: amelyeknél a közelmúltban alkalmazásban állt...

„Minden kétséget kizáróan egy nagyon komoly ellenféllel találjuk majd szembe magunkat, függetlenül a sorsolástól. Számomra érzelmi dolog, hogy nem szeretnék meccselni az Inter vagy a Chelsea ellen, de ha mégis így történne, akkor sincs semmi probléma, a legjobban felkészítem a csapatomat."

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A találkozón gólt szerző brazil szélsőhátvéd, Marcelo az összecsapás után jobbulást kívánt a nagy rivális Barcelona játékosának, Éric Abidalnak is. Mint ismeretes, a Lyon korábbi, a Barca jelenlegi hátvédjénél májdaganatot diagnosztizáltak, a Real és a Lyon játékosai a szerdai meccs után „Kitartás, Abidal” feliratú trikóban vonultak le a pályáról.

Ettől féltünk ennyire?
Laza játszadozással mentünk tovább, újra ott vagyunk a nyolcban. Elemez a Korona Mögött.

„Nagyon boldogok vagyunk azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, mert ezzel sikerült törlesztenünk egy adósságot a szurkolóinkkal szemben” – mondta Marcelo azt követően, hogy a Real 2004 után jutott be ismét a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

„Innen is sok bátorítást küldök neki, remélem, minden rendben lesz a csütörtöki műtéten” – üzent Abidalnak Marcelo. Ahogy arról már beszámoltunk, a francia védőt csütörtökön megoperálják.

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője elismerte, hogy a Real Madrid teljesen megérdemelten búcsúztatta őket. „Egy nagy csapattal szemben maradtunk alul – nyilatkozta Puel. – Gratulálnunk kell a Realnak, mivel megérdemelten jutott tovább. Túl sok lehetőséget adtunk nekik, Hugo (Lloris) hosszú ideig meccsben tartott minket, de a második gól megpecsételte a sorsunkat. Tavaly is nehéz volt itt számunkra az első félidő, de aztán magunkra találtunk és uraltuk a játékot. Most erről szó sem volt, nem tudtuk felvenni a harcot.”

REAL MADRID–LYON 3–0
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Olympique Lyon (francia) 3–0 (Marcelo 37., Benzema 66., Di María 76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik