Messi lett Európa legjobbja, megelőzve Xavit és C. Ronaldót

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 19:05
null
Messi vitrinjében még egy díjjal több van (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) először osztotta ki a kontinens legjobb játékosának járó díjat: az elismerést Lionel Messi, a BL-győztes, spanyol bajnok Barcelona kétszeres aranylabdás argentin támadója vehette át.

 

A legjobb európai játékost 53 európai szakújságíró (minden UEFA-tagszövetségből egy) szavazatai alapján választják meg. A végszavazáson Messi harmincnyolc voksot kapott, Xavi tizenegyet, Cristiano Ronaldo hármat (ezek szerint valaki nem szavazott).

A 4–10. helyezettek listáját már korábban kihirdette az UEFA: a negyedik Andrés Iniesta (Barcelona) lett 33 ponttal, 17 pontot kapott az ötödik Falcao (Porto), 15-öt.

A 6–10. helyezettek sorrendje: Wayne Rooney (Manchester United), Nemanja Vidics (Manchester United), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Gerard Piqué (Barcelona) és Manuel Neuer (Schalke 04, a nyártól Bayern München).

„Megköszönném mindenkinek, aki rám szavazott, illetve köszönettel tartozom az összes csapattársamnak is, hogy segítettek elérni a sikereket. Minden trófeám otthon tartom, és van még hely néhány számára” – futotta le a díjátadó utáni tiszteletkört Messi.

A HÁROM DÖNTŐS 2010–2011-ES IDÉNYE
Név nemzetiség klub mérkőzés gól gólpassz
LIONEL MESSI argentin Barcelona 55 53 28
CRISTIANO RONALDO portugál Real Madrid 54 53* 18
XAVI HERNÁNDEZ spanyol Barcelona 50 5 15
A statisztikák a 2010–2011-es szezonban a klubcsapatban játszott tétmeccsekre vonatkoznak. A transfermarkt.de adatai alapján.
*: a spanyol Marca ezenkívül még egy gólt adott Ronaldónak a szezonban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik