Mourinho viszonylag olcsón megúszta a kirohanását

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 16:13
null
Mourinhónak további három meccset <br />biztosan ki kell hagynia (Fotó: Action Images, archív)
José Mourinho, a Real Madrid szakvezetője öt nemzetközi mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Barcelona elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén tanúsított viselkedéséért: sértő nyilatkozatáért és kiállításáért. A portugál tréner a visszavágóval egy találkozót már le is tudott a büntetésből. Az UEFA által kiszabott eltiltás három további összecsapásra biztosan érvényes, míg a negyedikre szóló büntetést felfüggesztették. Pepe csak egy meccset kapott, amelyet már letöltött, míg José Manuel Pintónak még két találkozót kell kihagynia. Mindkét klub fellebbez a döntés ellen.

Az UEFA fegyelmi bizottsága döntött: öt európai kupamérkőzésről tiltotta el José Mourinhót a múlt heti Bajnokok Ligája-elődöntő után történtek miatt. A büntetés elsőre szigorúnak tűnik, de a portugál tréner az öt találkozóból egyet már le is töltött a Barcelona elleni visszavágón, míg az ötödik meccset felfüggesztette az európai szövetség, és az csak akkor lép életbe, ha a Special One a következő három évben ismét hasonlót tesz. Erre persze – Mourinhót ismerve – van némi esély...

Mint ismeretes, a hivatalosan „nem megfelelő nyilatkozatáért és kiállításáért” megbüntetett, továbbá 50 ezer euróra meg is bírságolt szakember ellen – piros lapja mellett – azért folytattak le fegyelmi eljárást, mert a Barcelona elleni 2–0-ra elveszített madridi BL-elődöntő után a Pepét kiállító Wolfgang Starkot kritizálta, valamint kétségbe vonta a Barcelona 2009-es Bajnokok Ligája-sikerének tisztaságát, és ráadásképp az UNICEF-nek és az UEFA-nak is „beszólt”.

A kiállított Pepét csak egy meccsről tiltották el – ebben talán a Real Madridnak is szerepe van, mivel a klub olyan videót tett közzé a hivatalos honlapján, amelyen az látható, hogy a portugál válogatott védő csúnya belépője nem érte el Daniel Alves lábát, aki ennek ellenére hordágyon vitette le magát –, így neki már nincsen „tartozása" az UEFA felé, mert a visszavágón nem lépett pályára.

A Real Madridnak is fizetnie kell az európai szövetség számlájára: a blancók 20 ezer eurót kötelesek ”kicsengetni” a szurkolók által bedobott tárgyak és a pályára rohanó drukkerek miatt.

José Manuel Pinto nem úszta meg olyan könnyen, mint Pepe: a Barcelona kapusának még két meccset kell kihagynia (köztük a Manchester United elleni döntőt), amiért a madridi találkozó szünetében kakaskodásért piros lapot kapott.

Az érintetteknek három napjuk volt, hogy fellebbezzenek, és mindkét klub hivatalos honlapján tette közzé, hogy megteszi ezt a lépést.

A „királyi gárda" egyébként egy másik, de ugyanarról a mérkőzésről szóló ügyben már fellebbezett az UEFA-nál: a madridiak a Barcelonát jelentették fel, amiért a katalánok játékosai színészkedtek az elődöntőben, és bár az európai szövetség első körben lesöpörte a blancók keresetét, a fellebbezés nyomán május 16-án újratárgyalja az esetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik