Raúl beérte Inzaghit, értékes Schalke-iksz Valenciában

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 22:43
null
Nagyot küzdött a kék mezes Schalke – remek helyzetből várhatja a visszavágót (Fotó: Action Images)
Címkék
Kedvező helyzetből várhatja a visszavágót a német Schalke, miután a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott Valenciában. A vezetést a hazaiak szerezték meg a találkozó 17. percében, majd a második félidőben Raúl alakította ki a végeredményt. A spanyol támadó pályafutása 70. európai kupagólját szerezte, beérve az örökrangsorban eddig egyedüliként vezető Filippo Inzaghit.

A Valencia mindössze egyszer kapott ki hazai pályán német csapattól, pedig a germánok tizenegyszer próbálkozhattak. A 2004–2005-ös Bajnokok Ligája-szezonban a Werder Bremen nyert 2–0-ra a Mestallában.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében ezúttal a Schalke előtt adódott a lehetőség, hogy meglepje a Valenciát. Bár győznie nem sikerült a német csapatnak, az értékes döntetlennel jó esélye maradt a továbbjutásra.

A találkozó elején kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a Valencia többet birtokolta a labdát, míg a Schalke egy-két veszélyes ellentámadással operált. Aztán a 17. percben mégis a hazai csapat szerezte meg a vezetést.

Aduriz Jérémy Mathieu-t indította a bal oldalon, aki középre emelt, Roberto Soldado pedig jó ütemben érkezett, és Manuel Neuer kapujába lőtte a labdát. 1–0

A gól után továbbra is fölényben volt a Valencia, mégis majdnem egyenlített a német csapat. A 26. percben Farfán adta be jobbról második nekifutásra a labdát, Kluge fejesét követően azonban Guaita a lécre tolta a labdát.

A Schalke a legutóbbi öt európai kupamérkőzésén veretlen maradt, s a mostani esetleges „pontmentéssel" beállította volna a klubrekordot. Ennek érdekében a második félidőben meg is mozgatott minden követ, aminek hamar meglett az eredménye.

Az előzetesen beharangozott legnagyobb „hős" szerzett örömöt a német szurkolóknak: Raúl – aki a Real Madridban eltöltött „röpke" időszaka után most először játszott Spanyolországban – a 64. percben közelről okosan kilőtte a hosszú sarkot, megszerezve pályafutása 70. nemzetközi kupagólját. Az immár „hetvenkedő" spanyol ezzel beérte a rangsorban eddig e tekintetben egyedül vezető Filippo Inzaghit! 1–1

Az egyenlítő találat után mindkét csapatnak volt helyzete (bár a Valenciának valamivel több), újabb gól azonban már nem született. A döntés a visszavágóra maradt...

VALENCIA–SCHALKE 1–1
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Valencia (spanyol)–Schalke (német) 1–1 (Soldado 17., ill. Raúl 64.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik