Jó a Raúl a háznál - 7-3-mal ment tovább a Schalke

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 20:37
null
Raúl volt a Schalke vezére az Inter ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Inter az első meccsen, hazai pályán elszenvedett 5–2-es fiaskó után az első félidőben Gelsenkirchenben is hátrányba került a Schalke ellen. Raúl mesteri  góljára a második félidő elején Thiago Motta még válaszolni tudott, de a 80. percben Raúl passzából Benedikt Höwedes állította be a 2–1-es végeredményt. A Schalke 7–3-as összesítéssel jutott be az elődöntőbe, ellenfele a Manchester United lesz.  

Az első percekben az Inter birtokolta többet a labdát, kapura is a vendégek lőttek először az 5. percben Wesley Sneijder révén, de nem volt igazán veszélyes a távoli kísérlet, a Schalke kapusa, Manuel Neuer könnyedén fogta.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Érdekesség, hogy az Inter a Bajnokok Ligájában 4–0-ra – ezzel az eredménnyel a hazai 2–5 ellenére most továbbjutna az olasz csapat – eddig egyszer, éppen egy német csapat ellen nyert – 2010 szeptemberében a Werder Bremennel szemben.

A meccs első nagyobb helyzete Raúl előtt adódott, fejesét a 17. percben Júlio César védeni tudta.

Azt nem mondhatjuk, hogy túlságosan eseménydús lett volna az első játékrész. Csaknem negyedóráig jóformán semmi nem történt, majd Jurado ígéretes szólóját Lúcio akasztotta meg – a szlovén játékvezető, Damir Skomina szerint szabálytalanul. Az eset után a brazil védő addig reklamált, mígnem sárga lapot kapott.

Az első veszélyes Inter-lehetőség a múlt heti meccsen hatalmas gólt szerző Dejan Sztankovics nevéhez fűződött, aki 22 méterről vette célba a kaput, a bal felső sarokra tartó labdát Neuer a levegőben úszva szögletre tolta.

A félidő hajrájában sokáig a Schalke kapuja előtt folyt a játék, de Sztankovics bombáját leszámítva nem veszélyeztettek a vendégek. Sőt, Raúl révén a hazaiak szerezték meg a vezetést!

A spanyol csatár a 45. percben honfitársától, Juradótól kapott egy jó kiugratást, megtolta a labdát az előtte rendkívül „udvariasan” szétnyíló védők mellett, elfektette Césart, majd az üres kapuba lőtt. 1–0

Raúlnak ez volt az ötödik gólja a BL-ben a Schalke színeiben – a 33 éves támadónak ez volt a 18. találata a BL egyenes kieséses szakaszában, ezzel beállította az ukrán Andrij Sevcsenko rekordját.

Az Inter a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírásában eddig 20 gólt kapott, többet, mint bármelyik másik csapat.

A második félidőt jól kezdték a vendégek, ugyanis a 49. percben egyenlítettek. Sneijder jobb oldali szögletét követően Lúcio fejelt kapura, labdáját a rövid saroknál érkező Thiago Motta továbbította a gólvonal mögé. 1–1

A gól nem különösebben pörgette fel az Intert, ugyanis a Schalke kis híján válaszolni tudott: egy kisszöglet után Benedikt Höwedes bevette César kapuját, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A találkozót a helyszínen tekintette meg aManchester United (a „vörös ördögök" tegnap már búcsúztatták a Chelsea-t) menedzsere, Sir Alex Ferguson, aki a leendő ellenfelet figyelte, ugyanis a Schalke–Inter párharc győztesére az angol, csapat vár a négy között.

A 75. percben Sneijder végzett el szabadrúgást jó 25 méterről, nem sokkal csavart a jobb kapufa mellé. Három perccel később Hans Sarpei kezére pattant a labda a saját tizenhatosán belül, de a játékvezető nem fújta le az estet.

A 80. percben ismét – csakúgy, mint az első gólnál – elaludt a vendégvédelem: Raúl labdájával Höwedes lépett ki, aki senkitől sem zavartatva 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 2–1

Az eredmény már nem változott, a Schalke kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel jutott tovább. A párharc kulcsfigurája egyértelműen Raúl volt, aki a két meccsen két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata sikeréből.

STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK A MAI KÉT BL-NEGYEDDÖNTŐ UTÁN
José Mourinho az első olyan edző, aki négy különböző csapattal (Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid) is bejutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában.
A Real Madrid mind a tíz mérkőzésén megszerezte a vezető találatot a mostani Bajnokok Ligája-kiírásban.
Cristiano Ronaldo 13. gólját szerezte Real Madrid-játékosként a BL-ben. Ehhez 16 mérkőzésre volt szüksége a portugál aranylabdásnak.
A Tottenham 0–5-ös összesítéssel esett ki. Korábban még egyetlen angol csapat sem maradt ennyivel alul riválisával szemben a BL-kieséses szakaszában.
Az Inter a csoportküzdelmek és a kieséses szakasz során összesen húsz gólt kapott – ez a legtöbb a főtáblára jutott 32 csapat közül. Igaz, ez a statisztikája már nem romolhat a címvédőnek...
Ez volt az első olyan év a Bajnokok Ligájában, amelyben az összes csapat kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőből.
A Schalke a negyedik német csapat, amely elődöntőt játszhat a BL-ben. Korábban ez a Borussia Dortmundnak, a Bayern Münchennek és a Bayer Leverkusennek sikerült.
Raúlnak ez volt az ötödik gólja a BL-ben a Schalke színeiben – a 33 éves támadónak egyben ez volt a 18. találata a BL egyenes kieséses szakaszában, ezzel beállította az ukrán Andrij Sevcsenko rekordját.
SCHALKE–INTERNAZIONALE 2–1

Raúl gólja, 1–0


Motta egyenlít, 1–1


Höwedes találata, 2–1



BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SCHALKE 04 (német)–INTERNAZIONALE (olasz) 2–1 (1–0)
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 54 142 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Baumjohann (Draxler 73.), Papadopulosz, Matip, Jurado (Schmitz 87.) – Raúl, Edu (Hariszteasz 77.). Vezetőedző: Ralf Rangnick
INTERNAZIONALE: Júlio César – Maicon, Lúcio, Ranocchia, Nagatomo – D. Sztankovics (Pandev, a szünetben), T. Motta, J. Zanetti – Sneijder (Coutinho 80.) – Eto'o, D. Milito. Vezetőedző: Leonardo
Gólszerző: Raúl (45.), Höwedes (80.), ill. Motta (49.)
Továbbjutott: a Schalke, kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik