Sneijderrel a soraiban előremenekülne az Inter

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 14:43
null
Wesley Sneijder új lendületet vihet az Inter játékába (fotó: Action Images)
Címkék
A bajnokságban botladozó Internazionale a Bajnokok Ligájában feledtetné szurkolóival a szezon elejének rossz eredményeit – Lille-ben azonban nem lesz könnyű dolga, mivel a francia bajnok a legutóbbi 10 mérkőzésén nem talált legyőzőre. A B-csoport másik mérkőzésén minden bizonnyal a CSZKA Moszkván lesz nagyobb nyomás, hiszen ha nem nyer a Trabzonspor ellen, jelentős lépéshátrányba kerülhet vetélytársaival szemben.

 

Hat mérkőzésen négy vereség és a legtöbb, 13 kapott gól. Az Internek története legrosszabb bajnoki nyitányát kell(ene) feledtetnie. Ráadásul hiába érkezett Claudio Ranieri, egyelőre vele sem rendeződött megnyugtatóan a csapat formája, a Bologna és a CSZKA elleni siker után a Napolitól és a Cataniától is zakó következett, s a helyzetet cseppet sem fényesíti, hogy a svájci második ligás Luganóval játszott felkészülési találkozó is 0–2-re végződött a fekete-kékek számára.

Kétségtelen, a sérülések sem könnyítik a milánóiak helyzetét, Walter Samuelt a Catania ellen le kellett cserélni, míg Thiago Motta és Philippe Coutinho régebb óta hiányzik. Cristian Chivu és Wesley Sneijder sem játszott az elmúlt hetekben, de az olasz sajtó keddre a csapatba várja őket – Júlio Césarhoz hasonlóan.

„Nagyon jó csapat, a franciák egyik legeredményesebb gárdája ellen készülünk. Eden Hazard kitűnő futballista, de ő nem az egyetlen, akire ügyelnünk kell, Moussa Sow és Joe Cole is képes a játék folyamatossá tételére. Hátul nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljünk erre a három támadóra, elöl pedig gyorsan kell játszani, hogy veszélyt teremtsünk a kapu előtt” – adta meg a siker receptjét Ranieri az összecsapás előtt, s megerősítette Sneijder újbóli bevethetőségét is.

„Remek, hogy Wesley visszatér, hiszen kulcsjátékosunkról van szó a pálya közepén. Minden csapattársa tisztában van vele, hogy ha valaki képes bármikor helyzetet teremteni vagy közvetlenül a kaput veszélyeztetni, akkor az ő. És mindezt szerencsére anélkül mondhatom el, hogy ezzel akár a legkisebb nyomást helyezném rá” – dicsérte középpályását a tréner.

Rudi Garcia, a Lille mestere szerint nem érdemes azzal foglalkozni, hogy a milánóiak milyen formában vannak, mert olyan játékerőt képviselnek, amely sokkal jobb eredményeket rejt magában.

„Az Inter nagyszerű csapat, még ha nehéz időszakot él is meg. Nem hiszem, hogy örülnünk kellene annak, hogy most találkozunk vele, sokkal fontosabb, hogy a saját dolgainkra fókuszáljunk. A legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy nyerjünk, már csak azért is, mert egyelőre győzelem nélkül állunk” – mondta a csapatával eddig kétszer döntetlenre végző szakember.

Garciának ugyanakkor van mire alapoznia az optimizmusát is, hiszen együttese legutóbb augusztus 14-én, a Montpellier-től kapott ki, azóta 10 mérkőzésen maradt veretlen (5-5 döntetlen, illetve vereség), és a Ligue 1 tabelláján is sorra ugrál egyre feljebb.

A csoport másik találkozóján a CSZKA a Trabzonsport fogadja 18 órától: az oroszok egyszer már veszítettek hazai pályán, így még egy botlást aligha engedhetnek meg maguknak otthon, míg a törökök várakozás felett startoltak az elitligában, vagyis izgalmas meccsre van kilátás.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
CSZKA MOSZKVA (orosz)–TRABZONSPOR (török)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 18.00 (tv: Digi Sport). V: Clattenburg (angol)
A várható kezdőcsapatok
CSZKA: Gabulov – Nababkin, V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij – Aldonyin, Mamajev, Tosics, Dzagojev – Doumbia, Vágner Love. Vezetőedző: Leonyid Szluckij
TRABZONSPOR: Tolga Zengin – Celustka, Glowacki, Giray Kacar, M. Cech – Serkan Balci, Colman, Zokora, Alanzinho – Halil Altintop, Brozek. Vezetőedző: Senol Günes
LILLE (francia)–INTERNAZIONALE (olasz)
Lille, Lille-Métropole Stadion, 20.45 (tv: Digi Sport Plus). V: Webb (angol)
A várható kezdőcsapatok
LILLE: Landreau – Debuchy, Basa, Chedjou, Béria – Balmont, Mavuba, Pedretti – Hazard, Sow, J. Cole. Vezetőedző: Rudi Garcia
INTER: Júlio César – Maicon, Chivu, Lúcio, Nagatomo – J. Zanetti, Cambiasso, Sztankovics – Sneijder – Pazzini, Zárate. Vezetőedző: Claudio Ranieri
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Trabzonspor 2 1 1 0 2–1 +1 4
2. Internazionale 2 1 0 1 3–3 0 3
3. Lille 2 0 2 0 3–3 0 2
4. CSZKA Moszkva 2 0 1 1 4–5 –1 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik