Szabics odaszólt a Videotonnak, Wenger reménykedik

Vágólapra másolva!
2011.08.24. 13:05
null
Szabics Imre álma valóra válhat (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Fájós lábbal, mégis bizakodva és tiszta fejjel készül az utolsó lépésre Szabics Imre – a Sturm Graz a fehérorosz BATE Boriszov elleni, idegenbeli 1–1 után gól nélküli visszavágóval is eljuthat a Bajnokok Ligája csoportköréig. A magyar futballista eddig minden selejtezőkörben főszereplő volt, és az lehet szerda este is.

A Sturm Graz magyar válogatott támadója szerint nem véletlen, hogy még négy osztrák csapat van versenyben a nemzetközi porondon, és sajnálja a magyar együttesek búcsúzását.

„Nem esik jól, hogy a mai napig azt olvasom, semmivel sem vagyunk jobbak a Videotonnál, a magyar bajnok is bejuthatott volna a csoportkörbe – mondta a Nemzeti Sportnak Szabics Imre. – A nemzetközi kupákban négy osztrák és négy magyar klub indult – talán nem véletlen, hogy a négy osztrák még mindig versenyben van. Azt pedig nagyon sajnálom, hogy egyik magyar sem. Arról nem beszélve, hogy a fehérvári meccsünk után két meghatározó játékost vett a Sturm, erősebb már a csapatunk annál, amely két meccsen négy gólt szerzett a Vidi ellen."

„Azért jöttem vissza Grazba, hogy megmutassam, főleg magamnak, hogy hasznára tudok lenni egy erős csapatnak – de a Bajnokok Ligája az álmaimban sem szerepelt. Most itt az esély, és hihetetlen, óriási dolog lenne a bejutás. Ez a világ legfontosabb sorozata a klubfutballban, mindenki itt akar játszani, a válogatottal pedig a világ- vagy Európa-bajnokságon. Ám még nem jutottunk a csoportkörbe, nehéz meccs vár ránk, nagyon meg kell küzdenünk a továbbjutásért." – tette hozzá a magyar válogatott támadó.

A szerdai játéknap rangadóján az Arsenal az Udineséhez látogat. Az olasz gárda válogatott támadója, Antonio Di Natale szerint nagyszerű csapatuk van, és reméli, ezúttal a szerencse is melléjük szegődik.

„Az Emirates-ben bebizonyítottuk, hogy nagyszerű csapatunk van – utalt az 1–0-ra elveszített BL-selejtezőre Antonio Di Natale. – Legalább döntetlent érdemeltünk volna az első mérkőzésen. Nagy dolgot vihetünk véghez hazai pályán, remélem, a szerencse a mi oldalunkon fog állni."

„Természetesen a csapat megérzi a Barcelonához távozó Alexis Sánchez hiányát, ezért mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Remélem, sikerül bejutnunk, úgy gondolom, ez az utolsó esélyem, hogy a Bajnokok Ligájában játsszak. Olyan érzés lenne, mintha megnyerném a világbajnokságot" – tette hozzá az olasz válogatott csatár.

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger két kulcsjátékosának elvesztése után reménykedik, hogy az „ágyúsok" ki tudják harcolni a továbbjutást.

„Nehéz nyáron vagyunk túl, hiszen Samir Nasri és Cesc Fabregas személyében két meghatározó játékos távozott. Azonban tovább kell lépnünk, és az előttünk álló mérkőzésekre koncentrálni. Minden meccset meg akarok nyerni az Arsenallal, és tudom, hogy ehhez a legjobbat kell nyújtanom. Hiszek a csapatomban és a játékosaimban, akik előtt most nagy lehetőség adódik, hogy megmutassák küzdőszellemüket" – nyilatkozta Arsene Wenger.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
Sturm Graz (osztrák)–BATE Boriszov (fehérorosz) 20.45
Az első mérkőzésen: 1–1
Viktoria Plzen (cseh)–FC Köbenhavn (dán) 20.45
Em: 3–1
NEM BAJNOKI ÁG
Rubin Kazany (orosz)–Olympique Lyon (francia) 18.00 (Tv: Digi Sport)
Em: 1–3
Udinese (olasz)–Arsenal (angol) 20.45 (Tv: Digi Sport)
Em: 0–1
Benfica (portugál)–Twente (holland)20.45 (Tv: Digi Sport Plus)
Em: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik