Szivics: Nem hoztunk szégyent a kecskeméti és a magyar focira sem

Vágólapra másolva!
2011.07.22. 10:48
null
Nagyot küzdött a Kecskemét, amely végül veretlenül búcsúzott (Fotó: Oleg Lebegyev)
Címkék
Nem vallott szégyent első nemzetközi kupapárharcán a Kecskemét. Sőt! Az edzői nyilatkozatok alapján leszűrhető, hogy az Aktobe elleni összecsapásból könnyedén továbbjuthatott volna a magyar csapat. Tomiszlav Szivics vezetőedző a kihagyott helyzeteket siratja, míg kollégája, Vlagyimir Muhanov szerint mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást.

„Azt gondolom, ahogy mi és ellenfelünk is futballozott, az alapján mindkét együttes megérdemelte volna a továbbjutást. Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, mert a Kecskemét Európa-szintű futballt játszik. Ellenfelünk felkészült, és ezt a mai mérkőzésen is bizonyította. Tisztában voltunk a KTE játékosainak képességeivel, tudtuk, hogy a labdaszerzések után nagyon gyorsan védekezésből támadásba lendülnek, s ez fordítva is igaz. A találkozó nagy részében mi irányítottunk, tartottuk a labdát. De alapvetően is ez a stílus jellemez minket” – mondta Vlagyimir Muhanov, az Aktobe vezetőedzője a találkozó után.

„MEGFELELŐ EREDMÉNY”

A kazah internetes oldalak többnyire tárgyilagosan számolnak be a tegnapi mérkőzésről, megemlítve, hogy miután a Sahtyor Karagandi és az Irtis Pavlodar is kiesett, csak az Aktobe képviseli Kazahsztánt az Európa-ligában.

A sports.kz „győzelmet érő döntetlen" címmel írta meg a mérkőzésről készült beszámolóját, amelyben megemlíti, hogy az Aktobe „megfelelő eredményen” tartotta magyar ellenfelét.

„Győzelem nélkül jutottunk tovább, de ezen most nem kesergünk. Fontos volt, hogy idegenben gólt szereztünk – ez döntött. Egyébként lüktető iramú, izgalmas meccset játszottunk a Kecskeméttel, amely jól és zártan védekezett.”

Muhanov elárulta, hogy a Kecskemét több mindenben is meglepte csapatát. A szakember elsősorban természetesen a magyar együttes védekezését emelte ki, azt, hogy Szivics alakulata sokszor már az ellenfél térfelén megkezdte a letámadást, majd a zavart helyzetben felpasszolt labdát a magyar csapat védői rendre megszerezték. A szakember szót ejtett Tököli Attiláról is.

„Többhetes kihagyás után Tököli Attila is pályára lépett. Keveset mozgott, de amikor a labdához ért, látszott, hogy nagyon magas szintű futballra képes.”

Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője szerint mindkét mérkőzésen közel állt csapata a győzelemhez, játékosai több gólhelyzetet is elpuskáztak.

„Nagyon, nagyon jó meccset játszottunk, amelyen sok helyzetünk volt, de nem tudtunk gólt szerezni, és búcsúznunk kell. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mindenki több mint száz százalékot nyújtott. Kár, hogy nem jutottunk tovább, pedig megérdemeltük volna. Mind a két meccsen közel voltunk a győzelemhez, de nekünk még tanulnunk kell, van miből. Nem hoztunk szégyent a kecskeméti és a magyar focira sem" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője.

STATISZTIKÁK
Aktobe KTE
Gólok: 0 0
Lövések: 6 4
Szögletek: 10 1
Szabálytalanságok: 11 20
Sárga lapok: 2 5
Piros lapok: 0 0

„Három gólt szerezhettünk volna ezen a mérkőzésen, de egy sem sikerült. Mindig közel voltunk az ellenfelünkhöz, az Aktobénak pedig alig volt veszélyes momentuma. Mi pedig nagyon veszélyes kontratámadásokat vezettünk. Tököli már egy hónapja nem játszott, mindössze három napja készül a csapattal. Reméltük, hogy jobban fog játszani, de ez nem valósult meg. Ha ismét erőre kap, a következő mérkőzésen már segíteni tudja a csapatot" – tette hozzá Szivics, aki nagyon elégedett volt az aktobei stadionnal és a szurkolók által teremtett hangulattal.

KÖZEL ÁLLTUNK A SIKERHEZ – SZIVICS


EMLÉKEZTETŐ – EL, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
AKTOBE (kazah)–KECSKEMÉTI TE 0–0 (össz.: 1–1, tj: Aktobe, idegenben szerzett góllal)
a mérkőzés összefoglalója
krónika percről percre – tudósítás
a meccs után:
Közel álltunk a győzelemhez, de hiányzott az a kicsi - videointerjú Tomiszlav Sziviccsel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik