UEFA: megvan a tízes lista, erről kerül ki az év játékosa!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 11:28
null
Luis Suárez, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ismét versenyben van a díjért (Fotó: Reuters, archív)
Az Európai Labdarúgó-szövetség megnevezte tízfős listáját az UEFA Év Játékosa díjra. Az esélyesek között szerepel a címvédő Lionel Messi, a 2014-es győztes Cristiano Ronaldo, valamint többek között Luis Suárez és Gareth Bale is.

 

A tízfős listán a Bajnokok Ligáját megnyerő Real Madridot négy (Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe), a spanyol bajnok és Király-kupa-győztes Barcelonát (Lionel Messi, Luis Suárez), valamint a német bajnok és Német Kupa-győztes Bayern Münchent (Manuel Neuer, Thomas Müller) két-két, míg az olasz bajnok Juventust (Gianluigi Buffon) és a BL-döntős Atlético Madridot (Antoine Griezmann) egy-egy játékos képviseli.

A NŐI JELÖLTEK

A női jelöltek között helyet kapott Marozsán Dzsenifer, aki tavaly a harmadik helyen végzett a szavazáson. A magyar származású, de német válogatott középpályás a következő szezontól a BL-győztes Olympique Lyonban játszik, amelyből hét játékos került fel a tízfős listára.

A női jelöltek: Camille Abily (Olympique Lyon), Ada Hegerberg (Olympique Lyon), Amandine Henry (Olympique Lyon/Portland Thorns), Kumagai Szaki (Olympique Lyon), Eugénie Le Sommer (Olympique Lyon), Amel Majri (Olympique Lyon), Marozsán Dzsenifer (1. FFC Frankfurt/Olympique Lyon), Louisa Necib (Olympique Lyon), Alexandra Popp (VfL Wolfsburg), Wendie Renard (Olympique Lyon)

Az UEFA Év játékosa díjat az Európai Labdarúgó-szövetség alapította a European Sports Media sajtószervezettel karöltve, amelynek a Nemzeti Sport is tagja. Az elismerést minden év augusztusában az a futballista kapja meg, akit az újságírókból álló zsűri a legjobbnak lát az azt megelőző egy esztendő teljesítménye alapján.

A végső nyertest háromkörös szavazással választják meg a kijelölt újságírók. Az első fordulóban minden zsurnaliszta öt jelöltet nevezhetett a díjra, akik közül a tíz legtöbb pontot gyűjtő jutott tovább.

A második körben a tíz jelöltből választják ki a három legjobbat, a döntő szavazásra pedig augusztus végén, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása előtt kerül sor.

Az UEFA mind az 54 tagállama egy-egy újságírót delegál a zsűribe, Magyarországot a Nemzeti Sport Online felelős szerkesztője, Hegyi Dániel képviseli.

AZ UEFA ÉV JÁTÉKOSA DÍJ TÍZ JELÖLTJE
Gareth Bale
(Real Madrid), Gianluigi Buffon (Juventus), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Thomas Müller (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Pepe (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Luis Suárez (Barcelona)

SZAVAZATOT KAPOTT MÉG
11. Rijad Mahrez (Leicester City)
12. Jamie Vardy (Leicester City)
13. Dimitri Payet (West Ham United)
14. Jérome Boateng (Bayern München)
15. Arturo Vidal (Bayern München)
16. Luka Modric (Real Madrid)
17. N’Golo Kanté (Leicester City)
18. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
19. Eden Hazard (Chelsea)
Andrés Iniesta (Barcelona)
Neymar (Barcelona)
Renato Sanches (Benfica)
23. Robert Lewandowski (Bayern München)
24. Gonzalo Higuaín (Napoli)
25. Giorgio Chiellini (Juventus)
Diego Godín (Atlético Madrid)
Will Grigg (Wigan Athletic)
Hugo Lloris (Tottenham)
Paul Pogba (Juventus)
30. Toby Alderweireld (Tottenham)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Kévin Gameiro (Sevilla)
Grzegorz Krychowiak (Sevilla)
Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain)
Georges-Kévin N’Koudou (Olympique Marseille)
Jan Oblak (Atlético Madrid)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik