Újraírnánk a '96-os Juventus-Real Madridot - Sousa

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 19:40
null
Szabicsra nagyon figyeltek a fehérvári védők, mégis betalált (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Szerda este a Videoton labdarúgócsapata hazai pályán fogadja a Sturm Grazot a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján. Az idegenbeli 2–0-s vereség után a gárda vezetőedzője, Paulo Sousa a keddi sajtótájékoztatón elmondta: felkészültek a mérkőzésre, amelyen csak a győzelem elfogadható.

„A 92. percben bekapott gól ugyan csökkentette esélyünket a továbbjutásra, ám csapatomnak pozitív a hozzáállása a visszavágóra. Mentálisan kell ott lennünk, azaz játékosaim higgyenek abban, hogy győzhetnek. A fő cél, hogy fiatal együttesemből egységes csapat legyen” – kezdte Paulo Sousa.

SZAVAZÁS

Ön szerint a Videoton 0–2-ről továbbjut a Sturm ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Bár egy teljesen más helyzet volt, de amikor még a Juventusban a Real Madrid ellen játszottam az 1995–1996-os szezonban, akkor Spanyolországban kikaptunk 1–0-ra, de Torinóban 2–0-ra nyertünk és továbbjutottunk, ráadásul később megnyertük a Bajnokok Ligáját. Szerdán ugyanígy szeretnék a következő körbe kerülni. Óriási a tét, de akkor sem lesz gond, ha az első húsz percben nem szerzünk gólt” – tette hozzá a portugál szakember.

A mester nem utolsó sorban kiemelte, nagyon örül annak, hogy nagy létszámú – minden bizonnyal teltház – közönség látogat ki a Sóstói Stadionba, hiszen valószínűleg a csapat elmúlt hetekben mutatott játéka is meggyőzhette a szurkolókat.

A magyar bajnok védője, Horváth Gábor is optimistán várja a visszavágót.

„Kint méltó ellenfelei voltunk a Sturm Graznak, amely azonban két hibát kíméletlenül kihasznált. Az eltelt időszakban a csapat pozitívan állt a visszavágóra való felkészüléshez. Az osztrákok csatát nyertek nem háborút, úgy gondolom, hogy hazai pályán be tudjuk bizonyítani, hogy jó csapat ez a mai Videoton és egységes játékkal meg lehet a továbbjutás” – mondta a középhátvéd, majd hozzátette: a meccsen dől el, hogy mennyire kell felvállalni a rizikót.

JÓ LENNE BETALÁLNI AZ ELSŐ HÚSZ PERCBEN – HORVÁTH G.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik