Van Gaal: Az Inter az idén sem akar támadni

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 09:35
null
Milito tavaly eldöntötte a BL-döntőt a Bayern ellen, a bajoroknak most nem kell aggódniuk az argentin csatár miatt (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Ma este megismétlődik a Bajnokok Ligája legutóbbi idényének döntője: az Inter a Bayern Münchent fogadja a Giuseppe Meazza Stadionban (20.45, tv: Digi Sport, Sat1). Louis van Gaal, a német együttes vezetőedzője úgy véli, a tavaly 2–0-ra elveszített finálé óta mit sem változott a fekete-kékek stílusa – most is csak a védekezéssel törődik az olasz csapat. Az Intert irányító Leonardo arról beszélt, már a tavalyi döntőben is a milánóiaknak drukkolt.

 

TÉNYEK, ADATOK
Bár a Bayern München 2–0-ra elbukta a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőt az Interrel szemben, a bajorok mérlege eddig kiváló a fekete-kékek ellen Milánóban: mindkét korábbi meccset a német együttes nyerte meg. Az elsőt az UEFA-kupa 1988–1989-es nyolcaddöntőjében (a Bayern jutott tovább), a másikat a BL 2006–2007-es kiírásának csoportkörében.
A december végén kinevezett Leonardo az első meccsére készül az európai kupaporondon az Inter vezetőedzőjeként.
A Bayern jól zárta a csoportkört: 15 pontot gyűjtött az E-csoportban (ennél többet csak a Real Madrid szerzett), és 16 gólig jutott (nála többet csak az Arsenal és a Tottenham ért el).
Az Inter a legutóbbi tíz hazai BL-meccséből egyet sem veszített el, előző hét találkozóját győzelemmel zárta a Giuseppe Meazza Stadionban.

Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője kritizálta az Intert a két csapat milánói meccse előtti sajtótájékoztatón. A holland tréner szerint a fekete-kékek továbbra is csak a védekezésre összpontosítanak, ahogy a tavalyi BL-döntőben is tették, amelyet 2–0-ra megnyertek a bajorok ellen.

„Mostanáig egyszer sem láttam más stílusban játszani az Intert. Aki figyelte a tavalyi BL-döntőt, tisztában van vele, mi történt. Elég megnézni, hogyan játszik az Inter hétről hétre, hogy tudjuk, védekező csapatról van szó. Még a Cagliari ellen is mindent lezártak anélkül, hogy bármit tettek volna az ellenfél megtámadásáért” – mondta Van Gaal.

„Egy edző és a klub úgy döntött, hogy ebben a stílusban fognak játszani. Én inkább látványosabb futballt nyújtanék a szurkolóknak. Nehéz csak a védekezésre gondolni. De ez csak az én elképzelésem a labdarúgásról. Nyerni akarunk. Mindig a címvédő a favorit. Ebben az esetben az Intert a hazai pálya előnye is segíti” – tette hozzá a szakember.

A holland edző továbbra sem számíthat a sérült Ivica Olicra, de Diego Contento és Rouven Sattelmaier már újra együtt edzett a csapattal. Mario Gomez és Toni Kroos is bevethető, de mindketten – ahogy Danijel Pranjic is – eltiltásra számíthatnak, ha sárga lapot kapnak.

Az Inter új vezetőedzővel készül a tavalyi BL-döntő „visszavágójára”, és a csapatot irányító Leonardo elmondta, a 2010-es fináléban is az olasz csapatnak szurkolt. A brazil tréner ígéri, a fekete-kékek bajnokhoz méltóan küzdenek a továbbjutásért.

„Láttam a madridi Bajnokok Ligája-döntőt. Az Internek, vagyis az olasz csapatnak szurkoltam. Elégedettséget éreztem, hogy az Intert láttam nyerni. Az Inter és a Bayern olyan erőforrásokkal rendelkező két csapat, amely bármikor készen áll megküzdeni bármelyik gárdával, és egyenlő ellenfélként csaphat össze egymással” – mondta Leonardo.

KASSAI MEGINT AZ INTERNEK VEZET
Kassai Viktor vezeti az Inter–Bayern meccset, aki Erős Gábor, Ring György, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Andó-Szabó Sándor társaságában utazik Olaszországba. Érdekesség, hogy ebben a szezonban a magyar bíró már vezetett a Bajnokok Ligája címvédőjének: november elején a Tottenham elleni csoportmérkőzésen dirigálhatott Angliában.

„Nyilvánvaló, hogy azok a játékosok lépnek pályára, akik a legjobb állapotban vannak. A Bajnokok Ligája teljesen eltérő sorozat a Serie A-tól. Csapatom bajnokként fog viselkedni a pályán. Ez az együttes a címvédő, bármelyikkel megküzdhetünk. Teljes erőbedobással harcolunk. Ez az együttes képes szembenézni az igazi nehézségekkel is, és ez magabiztossá tesz. Ez a párharc persze teljesen más, mint a tavalyi döntő, minden összecsapásnak megvan a maga története” – tette hozzá a szakember.

A korábbi klubja ellen készülő Lúcio visszatért sérüléséből, bár a hétvégi bajnokin még pihenőt kapott Wesley Sneijderrel együtt, a Bayern ellen mindketten bevethetők. Esteban Cambiasso és Dejan Sztankovics is teljesen egészséges már, így csak a sérült Diego Milito és a januárban igazolt Giampaolo Pazzini nem játszhat, akit a milánóiak nem nevezhettek a BL-be. Milito hiányzása azért is nagy érvágás az Internek, mert tavaly az ő duplájával nyerte meg a döntőt a csapat.

ROBBEN SZERINT SEM A TÁMADÓFUTBALL JELLEMZŐ AZ INTERRE

Arjen Robben, Bayern München játékosa a Virgilio Sportnak adott interjúban kifejtette, hogy csapata szerdai BL-ellenfele, az Internazionale nem tud támadófutballt játszani, mivel nincsenek meg a szükséges játékosai ehhez.

 

„Nem hiszem, hogy az Inter szórakoztató futballt játszik majd ellenünk. Nincsenek igazán támadó szellemű játékosaik, ők nem a Barcelona. Ennek ellenére vannak más erősségeik, amelyek miatt nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk" – fogalmazott Arjen Robben.

 

„A tavalyi fináléban kegyetlenül kihasználták a hibáinkat, és legyőztek minket. Nem hiszem, hogy azóta gyengültek volna. A tökéletes eredmény a továbbjutás lenne számunkra" – tette hozzá a holland válogatott szélső.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
INTERNAZIONALE (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 20.45. Tv: Digi Sport, Sat1. Vezeti: Kassai Viktor (magyar)
Élő, szöveges tudósítás a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Ranocchia, Chivu – J. Zanetti, Cambiasso, Th. Motta – Sneijder, Sztankovics – Eto’o. Vezetőedző: Leonardo

BAYERN: Kraft – Lahm, Timoscsuk, Badstuber, Luiz Gustavo – Pranjic, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribery – Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal

A visszavágót március 15-én rendezik Münchenben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik