Van Gaal: Csak semmi pihenő a Lyonnak!

Vágólapra másolva!
2010.04.16. 11:34
null
Van Gaal szerint nem igazságos, hogy míg nekik Mönchengladbachba kell utazniuk, addig a Lyon pihenhet a BL-elődöntő visszavágójára (Fotó: Action Images)
A Francia Labdarúgó Liga csütörtökön május 12-re halasztotta az április 24-ére kiírt Olympique Lyon–Monaco bajnokit, így a lyoni csapatnak nem lesz mérkőzése a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő két felvonása közötti hétvégén. A bajor csapat szerint ezzel jogosulatlan előnyre tenne szert francia ellenfele.

„Megkérem sportigazgatónkat, Christian Nerlingert, hogy járjon közben az UEFA-nál annak érdekében, hogy a halasztásról szóló döntését vonja vissza a francia liga" – nyilatkozta Louis van Gaal, a Bayern vezetőedzője.

„A franciák azt hiszik, hogy így a Lyonnak nőnek az esélyei a döntőbe jutásra, és nem is tévednek. Az UEFA-nak azonban meg kell vizsgálnia az ilyen ügyeket, mert ez egyáltalán nem sportszerű" – folytatta a holland szakember.

A Lyon április 21-én vendégeskedik Münchenben, majd április 27-én fogadja a második mérkőzésen a bajorokat. A döntés értelmében a két találkozó között szabad hétvégéje lenne a francia gárdának, míg a Bayernnek április 24-én a Mönchengladbach otthonába kell látogatnia.

Van Gaal szerint mindkét felet ugyanannyi pihenő illetné meg:

„Az UEFA-nak a sorozat lebonyolítójaként biztosítania kellene az összes csapatnak az azonos feltételeket. Az nyilván nem lehetséges, hogy mindenki ugyanazon a napon játssza a bajnokiját, ám a mérkőzések elhalasztása teljesen más lapra tartozik. Ilyen nem történhet meg!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik